Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Una xerrada sobre ‘Proactiva Open Arms’ enceta els actes de la ‘Setmana per la Pau’ de Blanes 2021


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/26/2021 11:18:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PAU NO A LA GUERRAUna xerrada sobre ‘Proactiva Open Arms’ enceta els actes de la ‘Setmana per la Pau’ de Blanes 2021

El cicle continuarà dimecres amb una nova xerrada online sobre ‘Joves que migren sols’, i culminarà dissabte amb la difusió del ‘Manifest per la Pau 2021’

Blanes està bolcada de ple en la celebració de la ‘Setmana per la Pau 2021’ que, necessàriament, està condicionada per la pandèmia, i per això el 100% de les activitats que configurem el programa seran telemàtics. Aquest passat dilluns va tenir lloc la primera de les activitats, una xerrada online que va quedar centrada en una de les ONG que defensen els drets de les persones migrades més conegudes dels darrers anys: Proactiva Open Arms.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, donant la benvinguda a la xerrada
L’encarregada de parlar sobre aquesta qüestió va ser Mar Sabe, que s’encarrega de la comunicació de la Organització No Governamental. Per dona la benvinguda a la xerrada, així com per donar per encetada la ‘Setmana per la Pau de Blanes 2021’, es va comptar amb la participació de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del regidor de Nova Ciutadania i Solidaritat, Miky Corregidor, qui es va encarregar de tancar l’activitat.


El regidor de Nova Ciutadania i Solidaritat, Miky Corregidor,
tancant la xerrada de la Setmana per la Pau
La següent activitat serà demà dimecres, 27 de gener, a la mateixa hora que es va fer la d’aquest passat dilluns, a les 7 de la tarda. Serà llavors quan s’encetarà una xerrada sobre ‘Joves que migren sols, un repte de país’, amb Karim Sabni, membre de l’associació ‘Social Project 4.0’, i soci cooperatiu a ‘IDARIA’ una cooperativa de treball associat i inserció laboral. També es podrà per zoom amb l’enllaç
https://zoom.us/j/91344932357?pwd=UXZ0eGJPSmw5VERsNFZGNDdZbno3Zz09

III Calendari Interreligiós de Blanes 2021 i ‘Contes per la Pau’

L’endemà dijous està previst que es publiqui a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Blanes el format digital d’una experiència molt ben acollida des que es va posar en marxa, el ‘III Calendari Interreligiós’ de Blanes. Recull les dates més assenyalades de totes les comunitats que formen part de la ‘Taula de Diàleg Interreligiós’ i, de fet, la idea de posar en marxa el calendari va sorgir l’any 2019 de les entitats que formen part de la Taula de Diàleg Interreligiós.

Arran d’aquesta idea, el Departament d’Acció Social, Nova Ciutadania i Solidaritat de l’Ajuntament de Blanes va assumir el compromís que se n’editaria un en cada nova anualitat. En definitiva, és un almanac que recull les festivitats que hi ha al llarg de l’any celebrades per les diferents comunitats religioses de la vila, així com tot aquell seguit de dates assenyalades de festes de caràcter civil o social.


Coincidint amb la mateixa jornada del dijous, la ‘Setmana per la Pau de Blanes’ inclourà un ingredient adreçat especialment a les famílies i la canalla. Es tracta d’una edició molt especial de ‘L’Hora del Conte’ que tindrà lloc a les sis de la tarda, i es podrà seguir online a través de les xarxes de la Biblioteca Comarcal. Pepa Contes, del ‘Col·lectiu Les Arts Unides’, presentarà la narració que duu per títol ‘Conreant la Pau es mastega felicitat’.

Vídeos ‘Relats de Vida’ i ‘Manifest per la Pau 2021’

Els dos darrers ingredients de la ‘Setmana per la Pau 2021’ són sengles vídeos que també es difondran telemàticament. El divendres 29 de gener, coincidint amb el 7è aniversari de la posada en marxa de la Biblioteca Jove, es presentarà el vídeo ‘Relats de Vida’, que ha format part de l’oferta inclusiva desenvolupada a la Biblioteca Comarcal de Blanes en coordinació amb els centres de menors tutelats gestionats per la Generalitat de Catalunya.

Finalment el dissabte 30 de gener, quan s’escau el Dia Internacional de la Pau i la No Violència al voltant del qual s’estructura la ‘Setmana per la Pau’, el cicle es tancarà fent precisament difusió del ‘Manifest per la Pau de Blanes 2021’. Es farà a través d’un vídeo prèviament enregistrat, que es penjarà a les xarxes socials de l’Ajuntament de Blanes i del Youtube.


Totes les activitats estan organitzades pel Servei de Primera Acollida de l’Àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social, i la Taula de Comunitats Interreligioses de Blanes. També compta amb el suport de la Biblioteca Comarcal de Blanes, diverses àrees de l’Ajuntament de Blanes, i la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania.Data de realització: 01/26/2021 | Data de la darrera actualització: 01/26/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300