Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes publica el ‘III Calendari Interreligiós 2021’, un nou acte de la ‘Setmana per la Pau’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/28/2021 10:56:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PAU NO A LA GUERRABlanes publica el ‘III Calendari Interreligiós 2021’, un nou acte de la ‘Setmana per la Pau’

Inclou festivitats de les comunitats religioses que conviuen a la vila, així com dies assenyalats de caràcter civil i social, com per exemple el Dia Internacional de la Dona i la Festa del Treball

Aquest dijous 28 de gener continua celebrant-se a Blanes la ‘Setmana per la Pau 2021’ que, per aquesta jornada, inclou dues activitats. La més destacada és la publicació del ‘III Calendari Interreligiós 20210’ que, en aquesta ocasió, haurà de ser necessàriament a través d’internet i les xarxes socials, ja que l’actual context de la pandèmia no permet organitzar presentacions.


Així doncs, aquesta és la principal novetat del calendari d’enguany: la seva difusió online que permetrà que tothom pugui descarregar-se’n un exemplar. Aquest és el tercer any consecutiu en què es publica, i recull les festivitats que hi ha al llarg dels 12 mesos, celebrades per les diferents comunitats religioses que hi ha al municipi, així com tot un seguit de dates assenyalades de festes de caràcter civil o social.

Es tracta de dies prou destacats, com per exemple el què marca la mateixa celebració de la ‘Setmana per la Pau’, el 30 de gener, quan s’escau el Dia Internacional de la Pau i la No Violència; el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, o bé l’1 de maig, la Festa del Treball. La idea d’editar el ‘Calendari Interreligiós de Blanes’ va sorgir al 2019, a la Taula de Diàleg Interreligiós.

Al seu temps, el Servei d’Acollida del Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes va adquirir el compromís que se’n fes un de nou en cada nou cicle anual. Els membres d’aquest òrgan van considerar que una de les millors maneres de donar a conèixer quins són els dies senyalats de les diferents comunitats religioses que conviuen a Blanes era aplegar-ho sota un mateix marc de referència.

La Taula de Diàleg Interreligiós la formen les següents comunitats: les Parròquies de Santa Maria, de la Sagrada Família i de Santa Teresa; les Comunitats Islàmiques de la Mesquita Rahma, i de la Mesquita Annour; l’Església Evangèlica Baptista; l’Església Evangèlica de Filadelfia; el Centre Cristià Feam; la Parròquia Ortodoxa de Santa Cecília Màrtir; l’Assemblea de Dios Koinonia i els Testimonis de Jehovà.

Una seixantena de dates assenyalades al 2021

Hi ha una seixantena de dates assenyalades, i la major part s’apleguen al voltant del desembre i a l’abril, quan se celebra Nadal i la Setmana Santa. La intenció és justament aquesta, fugir dels calendaris que s’utilitzen de manera més habitual, gregorians o cristians, i fer una mirada polièdrica al temps mesurat des d’una perspectiva diversa.

L’inici de les festivitats depèn de la visió directa de la lluna com el Ramadà, del qual no es pot determinar el dia exacte fins a unes hores abans. El calendari ofereix uns coneixements bàsics de les festes i celebracions més emblemàtiques de cada tradició religiosa i del pensament no religiós, amb la voluntat de promoure l’empatia i el respecte envers aquells que tenen unes creences diferents de les pròpies. L’almanac també va néixer amb la vocació de ser una eina per apropar tots els veïns i veïnes a la diversitat i realitat religiosa que hi ha a Blanes, reflectint la seva rica pluralitat.

L’Hora del Conte, el vídeo ‘Relats de Vida’ i Manifest per la Pau 2021

Aquest mateix dijous també s’ha inclòs una altra activitat al cicle de la ‘Setmana per la Pau 2021’. Es tracta de l’Hora del Conte, que organitza la Biblioteca Comarcal de Blanes, i que es podrà seguir a partir de les 6 de la tarda a través de les xarxes d’aquet equipament. S’oferirà la narració titulada ‘Conreant la Pau es mastega felicitat’, amb la Pepa Contes, del Col·lectiu ‘Les Arts Unides’.

Demà divendres la ‘Setmana per la Pau 2021’ inclou la presentació del vídeo ‘Relats de Vida’, que formarà part dels actes de celebració del 7è aniversari de la Biblioteca Jove, i que es podrà seguir unint-se a la reunió zoom a través de l’enllaç https://zoom.us/j/93172996630

Per últim, la ‘Setmana per la Pau 2021’ culminarà l’endemà dissabte, amb la publicació del vídeo que inclou la lectura del ‘Manifest per la Pau 2021’. Novament, l’activitat s’haurà de difondre necessàriament a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Blanes coincidint amb el 30 de gener, el Dia Internacional de la Pau i la No Violència.Data de realització: 01/28/2021 | Data de la darrera actualització: 01/28/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300