Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes modifica per segon any les Ordenances Fiscals per ajudar als sectors econòmics i a la ciutadania a pal·liar els efectes de la COVID


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/28/2021 07:33:21 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesBlanes modifica per segon any les Ordenances Fiscals per ajudar als sectors econòmics i a la ciutadania a pal·liar els efectes de la COVID

Hi ha des de l’exempció total fins a reduccions del 50% i el 75%, així com la possibilitat d’ajornar i fraccionar deutes

El ple ordinari del mes de gener celebrat el vespre d’avui dijous ha aprovat amb el suport de la majoria de forces polítiques la modificació de diverses Ordenances Fiscals del 2021 vigents actualment, per continuar donant suport als sectors econòmics i a la ciutadania, per pal·liar els efectes de la COVID-19. És el segon any consecutiu en què l’Ajuntament de Blanes ha decidit tirar endavant aquesta mesura. Tant ERC i BECP a l’equip de govern, com PSC i JxB han votat a favor, igual que el regidor no adscrit, mentre que C’s s’ha abstingut.


Ple Municipal d'aquest dijous 28 de gener
Quan es va aprovar el Pressupost Municipal 2021, ja es va adoptar el compromís de treballar en l’elaboració de les mesures necessàries que contribueixin a fer front als negatius efectes econòmics de la pandèmia. El punt l’ha presentat el regidor d’Hisenda, Carlos Garzón, qui va avançar que hi ha des de l’exempció total fins a reduccions del 50% i el 75%, així com la possibilitat d’ajornar i fraccionar deutes.


El regidor d'Hisenda, Carlos Garzon, durant la presentació d'aquest punt al ple
Principals Mesures de suport econòmic per fer front a la COVID-19

En l’Ordenança Fiscal d’Ocupació de la Via Pública amb finalitats lucratives, com per exemple les terrasses de Bars i Restaurants, durant el temps en què l’establiment hagi hagut d’estar tancat obligatòriament, la quota es mantindrà a zero. Hi haurà una reducció del 50% de la quota quan hi hagi limitacions d’aforament, i del 75% quan, a més a més, hi hagi restriccions horàries. D’altra banda, es renovaran automàticament per Decret les ampliacions de superfície atorgades al 2020 mentre es continuïn donant les circumstàncies que les van originar.


Imatges d'Arxiu - Terrasses de Bars i Restaurants, estiu 2020
Pel que fa a l’Ordenança Fiscal de la recollida, transport i tractament de residus comercials, es farà una reducció proporcional de la quota pel temps en què els establiments hagin hagut d’estar tancats obligatòriament. D’altra banda, es farà una reducció del 50% de la quota pel temps en què hagi estat sotmès a restriccions horàries o a d’altres mesures imposades que penalitzin els seus costos d’explotació, exceptuant el toc de queda.

Respecte l’Ordenança General de Gestió, Recaptació i Inspecció dels Tributs i altres ingressos de Dret Local, es donaran majors facilitats per ajornar i fraccionar els deutes. En aquest sentit, es faran fins a 5 anys d’ajornament en deutes superiors a 1.000€ i amb possibilitat d’atorgar benefici equivalent a la liquidació dels interessos legals fins al 30 de juny de l’any vinent.


Per la seva banda, l’Ordenança reguladora dels Beneficis Fiscals inclou ara la possibilitat d’atorgar benefici equivalent a la liquidació dels interessos legals fins a la mateixa data del 30 de juny del 2022 en els casos d’ajornament i fraccionaments sol·licitats de tributs meritats durant el 2021. Per últim, en l’ordenança reguladora de la Taxa per Serveis Generals hi ha la possibilitat d’emetre certificat d’empadronament gratuït quan sigui obligatori aportar-lo en alguns tràmits gestionats pels Serveis Socials i s’acrediti la impossibilitat de fer front al pagament de la quota.

Mercats de Blanes no sedentaris

En general, pel temps en què la parada no s’hagi pogut instal·lar a Blanes a causa de la prohibició regulada tant per la normativa estatal com de la Generalitat de Catalunya, la taxa es deixarà a quota zero. D’altra banda, també hi ha diverses mesures més específiques que es circumscriuen a les diferents modalitats de mercats no sedentaris que es fan habitualment a Blanes.


Mercat dels Teixits dels dilluns, estiu 2020
En relació al Mercat dels Teixits que s’instal·la tots els dilluns al matí al Passeig de Mar i a Mas Enlaire, tindran una reducció del 50% de la quota si hi ha restriccions d’aforament o altres mesures imposades per frenar la COVID que penalitzin els costos d’explotació. Per últim, el Mercat de Fruites i Verdures del centre de Blanes i de Mas Enlaire, així com el Mercat de productes bàsics de la Plantera dels dissabtes al matí tenen una reducció del 25% de la quota si existeixen restriccions d’aforament o altres mesures imposades que penalitzin els costos d’explotació.Data de realització: 01/28/2021 | Data de la darrera actualització: 01/28/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300