Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes aprova una moció per promoure l’habitatge social per la gent més vulnerable i lluitar contra l’ocupació delinqüencial


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/29/2021 11:38:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesBlanes aprova una moció per promoure l’habitatge social per la gent més vulnerable i lluitar contra l’ocupació delinqüencial

El ple celebrat ahir també ha acordat instar als governs estatal i de la Generalitat perquè requereixi a les companyies elèctriques que resolgui els talls elèctrics i l’increment del preu de la llum

La sessió plenària d’aquest mes de gener celebrada aquest passat dijous per l’Ajuntament de Blanes va aprovar ahir dues altres destacades qüestions, a banda de la modificació de les vigents Ordenances Fiscals per ajudar a fer front a la COVID. On hi va ver un major consens va ser en la moció presentada amb el suport de tots els grups del plenari i pel regidor no adscrit que posa les bases per resoldre dos dels principals fronts relacionats amb l’habitatge.


Ple Municipal 28 gener 2021
El principal objectiu és promoure l’habitatge social perquè la gent més vulnerable tingui aquest dret garantit i no hagi d’acabar optant per l’ocupació com a única solució. L’altra front que es vol eradicar és l’ocupació delinqüencial, és a dir: les màfies que s’encarreguen d’entrar indiscriminadament en tot tipus de domicilis i després els cobra un lloguer.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant el ple municipal
La proposta d’acord partia de la base presentada pel grup municipal de Ciutadans, i l’han treballat tots els grups polítics, amb aportacions que sorgeixen de l’experiència en aquesta matèria apresa els darrers anys. Una d’elles reclama que és imprescindible agilitar els procediments judicials perquè, tal com ja estableix la llei, serveixin perquè els propietaris dels habitatges ocupats il·legalment puguin recuperar la seva propietat el més aviat possible.

Negociar amb la SAREB la cessió d’habitatges

Una altra qüestió afegida és treballar per negociar amb la SAREB (Societat d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària sorgida fa 8 anys, al 2012) i altres fons voltors, la cessió d’habitatges buits de la seva propietat. L’objectiu és ampliar el parc d’habitatges de lloguer social a tots els municipis considerats àrees amb mercat d’habitatge tens, entre els quals s’hi inclou Blanes.


En aquest darrer sentit, l’Ajuntament de Blanes ja porta mesos treballant en aquesta línia i, d’altra banda, l’acord plenari també recull el compromís de convocar regularment la Taula d’Habitatge Social. També s’activaran totes les comissions, incloent la Taula d’Emergència, i es farà participar en les comissions que es creguin convenients les organitzacions blanenques vinculades a aquest àmbit.

Lluita contra l’ocupació delinqüencial

Respecte l’ocupació delinqüencial, la moció remarca que la lluita contra les màfies i les ocupacions delictives és imprescindible i ha de ser contundent. Per això, es considera que cal actuar en defensa de la llei i la propietat privada, utilitzant els mecanismes previstos per les lleis vigents i combatre als delinqüents endurint les sancions penals.


Aquest darrer recurs es demana que sigui especialment dur quan l’ocupació delinqüencial afecti la convivència de la comunitat de veïns. D’igual manera, demana l’enduriment de les sancions penals dels delictes relacionats amb les ocupacions il·legals d’immobles que siguin afavorides per organitzacions delictives o com a mitjà per cometre altres delictes, com la tracta amb fins d’explotació sexual o el tràfic de drogues.

Moció per acabar amb els talls elèctrics i regular el preu de la llum

L’altra proposta d’acord aprovada aquest passat al ple va prosperar amb els vots favorables de totes les forces polítiques, llevat de Ciutadans, que va votar-hi en contra. Presentada per ERC, Blanes En Comú Podem i el regidor no adscrit, tant PSC com JxB van recolzar una moció que vol acabar amb els talls de subministrament elèctrics i que es regulin els indiscriminats increments del preu de la llum.


Per això, s’insta al govern estatal i de la Generalitat de Catalunya a accelerar els mecanismes necessaris per resoldre totes dues qüestions. En aquest sentit, es demana que se sancionin les operadores elèctriques per la possible vulneració dels drets bàsics de la ciutadania, i per l’incompliment de l’obligació de subministrament d’energia, rescabalant les famílies dels danys i perjudicis causats en les situacions d’interrupcions del subministrament elèctric.


Un altre punt de la proposta d’acord inclou que s’obri un canal específic per a les queixes i reclamacions ciutadanes des de la mateixa Generalitat o des de la companyia titular de la xarxa de distribució. Entre d’altres qüestions, també s’insta les companyies distribuïdores a què sanegin i modernitzin les seves instal·lacions elèctriques, contribuint així a la millora d ela qualitat del servei.

Altres punts inclosos a l’ordre del dia

Respecte als altres dos punts inclosos a l’ordre del dia del ple del mes de gener, el què obria el bloc de debat, l’adquisició d’un nou vehicle per a la Policia Local, es va aprovar amb la unanimitat de totes les forces polítiques. També va prosperar amb el suport de tothom l’altra tema, que autoritza el Consell Comarcal de la Selva a encarregar determinades actuacions tributàries a l’Agència Tributària de Catalunya i a la cessió de dades corresponent.



Data de realització: 01/29/2021 | Data de la darrera actualització: 01/29/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300