Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes diu ‘No a la Guerra i a la Violència’ al Manifest que ha culminat avui la ‘Setmana per la Pau 2021’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/30/2021 09:16:08 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes diu ‘No a la Guerra i a la Violència’ al Manifest que ha culminat avui la ‘Setmana per la Pau 2021’

L’alcalde, Àngel Canosa, el regidor de Nova Ciutadania i Solidaritat, Miky Corregidor, i membres de la comissió i la taula interreligiosa, han llegit el manifest que s’ha difós avui en vídeo

Aquest dissabte 30 de gener se celebra el Dia Internacional de la No Violència i la Pau, una data que es va escollir perquè coincideix amb l’aniversari de la mort d’un dels màxims exponents de la lluita pacífica a través del moviment civil, Mahatma Gandhi. Per commemorar aquesta efemèride, des del passat dilluns s’estan celebrant en aquest municipi diverses activitats incloses al cicle ‘Setmana per la Pau 2021’.


Els participants en l'enregistrament de la 'Lectura del Manifest per la Pau'
Avui, coincidint amb l’aniversari de la mort de Gandhi, ha culminat el cicle commemoratiu amb la lectura del ‘Manifest per la Pau 2021’. A diferència d’aquests darrers anys, en què l’acte s’havia fet amb la participació de tota la ciutadania que volia aplegar-s’hi, les mesures COVID-19 han obligat a què la lectura del manifest s’hagi hagut de fer online.

Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=HH2wtUEO-48

‘Manifest per la Pau’ de Blanes diu ‘No a la Guerra i a la Violència’

Avui s’ha fet públic el vídeo enregistrat fa uns dies, que recull la lectura del manifest elaborat per la ‘Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social’, i la ‘Taula Interreligiosa de Blanes’. Se n’ha fet difusió a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Blanes i el seu web institucional, on és accessible.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant la lectura del manifest
La lectura l’encapçalen l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa; el regidor de Nova Ciutadania i Solidaritat, Miky Corregidor; i tres representants de la ‘Taula Interreligiosa’ i la ‘Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social’, Enric Roura, Jaume Torrado i Núria Llorens. L’acte difós en vídeo també compta amb la presència d’una representació dels grups polítics municipals.

El manifest comença recordant que tal dia com avui, fa 73 anys, va morir un home bo i admirable que només volia la pau: Mahatma Gandhi, qui va deixar un valuós legat que segueix inspirant la societat. Actualment, però, la situació derivada de la COVID-19 ha provocat que les desigualtat siguin més latents que mai.


El regidor de Nova Ciutadania i Solidaritat, Miky Corregidor, durant la lectura del manifest
Per això, es commina a tothom a dir prou a la guerra i la violència: “Malauradament no podem dir que l’objectiu que va iniciar Gandhi ja estigui assolit, seguim lluitant contra tota classe de violències presents a la societat actual. Cal que la comunitat internacional posi fi a la barbàrie, a les massacres”. En aquest sentit, s’expressa el convenciment que tothom té dret a gaudir de la terra, i que el diàleg és la base per trobar solucions justes.


Núria Llorens, membre de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social,
durant la lectura del manifest
El darrer paràgraf que tanca el manifest recull una frase de Mahatma Gandhi: “Sigues el canvi que vols veure al Món”, i es demana a tota la ciutadania la importància de ser tots i totes agents del canvi d’una societat injusta cap a una societat empàtica i pacífica. El text es tanca amb un missatge d’optimisme: “Totes les persones som responsables de què el món sigui cada dia més just, més pacífic i més segur. És un desig que es pot fer possible si treballem conjuntament, si cada dia fem una passa cap endavant per aconseguir-ho. Un altre Món és possible i viure en Pau també. Comprometem-nos a fer-ho realitat per tota la gent que ha lluitat per viure-la”.

Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=HH2wtUEO-48
Data de realització: 01/30/2021 | Data de la darrera actualització: 01/30/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300