Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes promou el reciclatge al Mercat dels Teixits dels dilluns, bescanviant envasos per vals de descompte


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/01/2021 11:15:42 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes promou el reciclatge al Mercat dels Teixits dels dilluns, bescanviant envasos per vals de descompte

Des d’aquest dilluns s’instal·larà setmanalment un remolc amb una màquina de retorn d’envasos al mercat del Passeig de Mar, i es rebran 0’75€ com a màxim per persona i dia amb un tiquet

La ciutat de Blanes va ser una de les primeres arreu de comarques gironines en promoure el reciclatge de les deixalles, conscients que es tracta d’una necessitat mediambiental que transcendeix els límits d’un municipi, una feina i responsabilitat que implica a tothom. Des de llavors, han estat nombroses les experiències que s’han posat en marxa des de l’Ajuntament de Blanes a la població per ajudar i promoure-ho.


Mercat dels Teixits de Blanes, Campanya Reciclatge
Des d’aquest dilluns s’ha afegit un nou mitjà per contribuir al reciclatge. Es tracta d’una iniciativa promoguda per l’Associació de Marxants de Comarques Gironines, conjuntament amb l’Àrea de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes, que ha col·laborat activament en la seva organització. La suma d’esforços ha fet possible la posada en marxa d’una nova iniciativa a partir del mes de febrer.

Campanya de Retorn d’Envasos per Vals de Descompte del Mercat

L’experiència consisteix en què cada dilluns al matí, coincidint amb el popular Mercat dels Teixits de Blanes que s’instal·la al Passeig de Mar, es col·locarà un remolc amb una màquina de retorn d’envasos en la confluència del passeig amb el Carrer Ample. Qualsevol persona podrà portar els seus envasos, brics, llaunes de beguda i de conserva, ampolles i recipients de plàstic, fins a un màxim de 15 envasos per persona i dia.


Les tinentes d'alcalde d'Enginyeria i Medi Ambient, Rosa Aladern i Marina Vall·llosada,
utilitzant la màquina de reciclatge
Els envasos s’introdueixen a la màquina de reciclatge, que compta amb un responsable del seu funcionament, i per cada envàs es retornen 0’05 €, de manera que es podrà percebre fins a un màxim de 0’75€ per persona i dia, retornats a través d’un val de compra. Aquest tiquet es pot bescanviar comprant en qualsevol de les parades del Mercat dels Teixits de Blanes.


Posteriorment, l’Associació de Marxants de Comarques Gironines retornarà en diners els imports de tots els vals que els donin els paradistes, que així recuperaran les quantitats que hagin descomptat en la venda dels productes. D’aquesta manera, tothom acaba guanyant: a l’hora que es premia el reciclatge dels envasos de plàstic i llaunes, també es promou la compra al Mercat dels Teixits de Blanes.

Estrena de la campanya aquest dilluns

Per estrenar la posada en marxa d’aquesta experiència, avui al matí s’han trobat al Mercat dels Teixits del Passeig de Mar representants dels dos principals fronts involucrats en l’organització. D’una banda la tinenta d’alcalde d’Enginyeria, Rosa Aladern, i la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada; i de l’altra Josep Ma Vergés, president de l’Associació de Marxants de les comarques gironines i del Consell de Comerç de PIMEC de Girona. També hi ha participat la cap d’inspecció de residus i neteja de l’Ajuntament de Blanes, Lara Salmeron.


D'esquerra a dreta: Lara Salmeron, Rosa Aladern, Marina Vall·llosada i Josep Ma Vergés
La màquina de reciclatge estarà instal·lada cada dilluns al matí, coincidint amb el Mercat dels Teixits de Blanes, fins a mitjans del proper mes de març. Tanmateix, avui s’ha avançat la idea que també es faci arribar l’experiència en algun dels centres educatius del municipi traslladant-la allí, així com fent difusió a les escoles perquè baixin a utilitzar-la coincidint amb la seva estada a Blanes.


Aquest matí ja han estat nombroses les persones que s’han acostat a la màquina de reciclatge per interessar-se pel seu funcionament. En aquest sentit, després que durant la primera jornada d’aquest dilluns s’haurà fet una tasca eminentment informativa, s’espera que a partir de la setmana vinent la seva utilització comenci a fer-se més habitual.
Data de realització: 02/01/2021 | Data de la darrera actualització: 02/01/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300