Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes potenciarà la fluïdesa del trànsit de la vila obrint dilluns vinent la circulació del 95% del Pla Parcial Costa Brava


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/06/2021 09:48:49 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes potenciarà la fluïdesa del trànsit de la vila obrint dilluns vinent la circulació del 95% del Pla Parcial Costa Brava

Amb aquesta posada en marxa, que tindrà lloc el dilluns 8 de febrer, s’afavorirà l’accés a l’Escola Sa Forcanera i a la Carretera GI-682 amb una nova incorporació, entre d’altres

Aquests darrers dies s’han ultimat els darrers preparatius preliminars de cara de la obertura a la circulació del trànsit rodat d’una nova part del Pla Parcial Costa Brava, la nova zona d’expansió del municipi. En principi la previsió és que l’obertura tingui lloc dilluns vinent, 8 de febrer, coincidint amb l’inici d’una nova setmana.


Darrers preparatius abans de l'obertura del trànsit en nous vials
de circulació al Pla Parcial Costa Brava
Amb la posada en marxa d’aquest nou tram, quedarà oberta la circulació del 95% del Pla Parcial Costa Brava, cosa la qual facilitarà una major fluïdesa del trànsit rodat. Situat a l’extrem nord-est del territori blanenc, aquesta nova zona abasta uns terrenys compresos entre la rotonda de Mas Borinot i la rotonda dels Focs, al costat dret de la Carretera d’Accés a la Costa Brava en direcció a Lloret.


Un dels principals avantatges que comportarà l’obertura d’aquest nou tram del Pla Parcial Costa Brava serà facilitar l’accés a l’Escola Sa Forcanera i a la Carretera d’Accés a la Costa Brava, la GI-682. En relació al centre escolar, ara es podrà circular pel tram de l’Avinguda del Parlament que hi ha a la part de dalt de l’escola, que encara roman tancat després que l’altra part ja funciona des de fa mesos.
La nova zona que es posarà en funcionament abasta des de l’alçada de l’Escola Sa Forcanera fins a la rotonda que hi ha a tocar del Cementiri Municipal, on conflueixen els Carrers Andalusia, Santa Cecília, Ponent i Manel Carrasco i Formiguera. Aquest darrer comunica amb la Carretera d’Accés a la Costa Brava, la GI-682, en un nou vial d’incorporació d’entrada i sortida que fins ara estava tancat al trànsit rodat.


Quedarà encara una darrera fase, la que comprèn el tram entre la rotonda del Cementiri Municipal i el Carrer Anselm Clavé a través del Carrer Santa Cecília, on s’hi ha de construir una rotonda. A partir d’ara, però, ja serà possible circular directament des del Cementiri fins a Mas Borinot i Valldolig a través de l’Avinguda Parlament, sense necessitat de donar una gran volta com fins ara.

Unitat de Trànsit de la Policia Local, operaris de Pintura, Neteja i Residus

De cara a l’obertura del proper dilluns, diversos efectius i operaris estan ultimant l’arranjament dels dispositius necessaris perquè l’obertura al trànsit es faci amb totes les garanties de seguretat i d’informació necessàries. Un dels departaments municipals que ha intensificat els darrers dies les seves tasques és la Unitat de Trànsit de la Policia Local de Blanes.


No tan sols per indicar als operaris del servei de pintura i senyalització les feines que cal tirar endavant. També s’han encarregat de coordinar tots els aspectes necessaris amb l’Associació de Veïns de Mas Enlaire –on afecta directament la part d’obertura que es farà ara del Pla Parcial-, així com amb els operaris del Servei de Neteja i Recollida de Residus, Nora, que ha hagut de fer alguns canvis, principalment pel que fa a la disposició dels contenidors d’escombraries i altres temes logístics.

La nova zona d’expansió de Blanes

El primer tram del Pla Parcial que es va obrir al trànsit rodat va ser a principis de juliol de l’any 2018, coincidint amb la finalització de la primera fase d’urbanització del projecte. La Policia Local va encarregar-se de tots els canvis necessaris perquè els nous vials s’integressin als circuits circulatoris que llavors estaven vigents, aprofitant-se per introduir-hi algunes millores.


Així, va ser llavors quan l’Avinguda Joan Carles I, una de les principals artèries d’entrada i sortida de la vila, va passar de ser de doble sentit circulatori a un únic sentit. La Policia Local va elaborar una sèrie d’itineraris recomanats per poder entrar i sortir de Blanes des de les zones limítrofes amb el Pla Parcial Costa Brava, incloent un nou accés a la Carretera d’Accés Costa Brava, enllaçant amb el Carrer Mas Palou, així com des de l’Avinguda de la Pau.

Les màquines havien començat a treballar en la Urbanització del Pla Parcial Costa Brava l’any anterior, a principis de febrer del 2017, després que el projecte s’havia aprovat el 31 de gener de l’any 2008. Les obres que impulsa una Junta de Compensació privada comptaven amb un pressupost d’execució material de prop de 9 M€ -exactament 8.859.296’22 €-, i en la seva gran extensió s’hi inclou una part de polígon comercial on recentment s’han obert tres grans superfícies: Decathlon, Consum i Aldi.

Durant els anys 2008 i 2009 es van efectuar obres corresponents a l’obertura de carrers, moviment de terres i endegament d’algunes rieres i una zona molt concreta. Finalment, però, el setembre del 2009 la Junta de Compensació del pla parcial va comunicar a l’Ajuntament de Blanes la suspensió de les obres coincidint amb l’agudització de la crisi.


Posteriorment, a petició del consistori, durant l’any 2010 es van realitzar unes obres d’urbanització que corresponien a aquest projecte, a la zona de l’equipament municipal de l’Escola Sa Forcanera, amb l’objectiu que la Generalitat pogués executar la construcció d’aquest nou edifici. Aquests arranjaments es restringien a l’entorn del centre educatiu, perquè arribessin els serveis i s’enllacés l’eix de comunicacions viàries. El setembre del 2016, la Junta de Compensació va presentar una modificació del projecte original que, després d’incorporar diversos canvis a petició de l’Ajuntament de Blanes, es va aprovar al 2017.
Data de realització: 02/06/2021 | Data de la darrera actualització: 02/06/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300