Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes no renuncia a celebrar el Carnaval 2021, i el reviurà amb una Exposició i un Concurs de Disfresses


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/11/2021 01:08:06 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes no renuncia a celebrar el Carnaval 2021, i el reviurà amb una Exposició i un Concurs de Disfresses

L’exposició s’allotjarà del 16 al 27 de febrer a Casa Saladrigas, amb la participació de tres de les colles carnavalesques de la vila, i el concurs es farà per Instagram del 12 al 14 de febrer

Ara fa un any Blanes es preparava per celebrar les activitats del Carnaval 2020. Era a finals del mes de febrer, sense sospitar llavors que després de tants dies de disbauxa realment vindria una situació que encara avui dia té tothom amb el cor encongit. Després que l’any passat ja es va decidir suspendre els actes del Carnestoltes 2021 per la pandèmia, el Departament de Cultura i Festes ha decidit no renunciar al cicle festiu, i s’ha encarregat d’organitzar dues activitats carnavalesques.


Carnaval Blanes 2020
El nucli central serà una exposició que s’inaugurarà la setmana vinent i que s’allotjarà a Casa Saladrigas del 16 al 27 de febrer, coincidint amb els darrers dies de Carnaval. S’ha hagut d’endarrerir les dates al coincidir amb les eleccions, perquè Casa Saladrigas allotjarà diumenge vinent un Col·legi Electoral, i per això la mostra carnavalesca començarà un xic més tard del què s’hagués volgut.

Exposició de Carnaval amb colles carnavalesques de Blanes

L’objectiu de l’exposició és reviure l’esperit del Rei Carnestoltes que impregna la població on comença la Costa Brava especialment durant aquest cicle festiu. Per això, l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb la col·laboració de tres de les colles carnavalesques de la vila, que han cedit material i disfresses per fer un recorregut pels carnavals dels darrers anys tot visitant el muntatge de producció pròpia.


Han col·laborat les colles Que vingui qui vulgui, On anem la liem, i l’Esbart Joaquim Ruyra. Les dues primeres estan formades principalment per veïns dels barris de La Plantera i Valldolig, respectivament, mentre que la tercera són els dansaires de l’emblemàtica entitat, als quals s’hi afegeixen amics i coneguts. L’exposició serà una oportunitat per recordar gresques i disfresses passades, però també elements característics de les impressionants carrosses que els han acompanyat els darrers anys a les rues.


Per completar l’ambient carnavalesc que impregnarà Casa Saladrigas durant els propers dies, també es projectaran en una pantalla els muntatges musicals de les tres últimes rues, és a dir: les dels anys 2018, 2019 i 2020. L’exposició es pot visitar els matins de dimarts a dissabte de 10 a 13 h, i a les tardes els dijous, divendres i dissabte de 17 a 19 h.

Concurs de Disfresses per Instagram

L’altre element que configurarà l’activitat del Carnaval 2021 a Blanes serà un ‘Concurs de Disfresses’ per Instagram, que en aquest cas tindrà lloc aquests propers dies: des de demà divendres fins diumenge, del 12 al 14 de febrer. Es farà a través de les xarxes socials per fomentar la participació de la ciutadania, que ha de penjar les seves instantànies lluint la disfressa que més li agradi a l’Instagram de @culturafestes, amb el hashtag #carnavalblanes2021.


A diferència d’altres concursos, no es tracta de competir, sinó de participar, de manera que entre totes les persones que pengin fotografies amb les seves disfresses es sortejaran tres premis: un abonament pels espectacles del Teatre de Blanes, un abonament pel Cicle de Cinema Gaudí i un Lot de Llibres.


Data de realització: 02/11/2021 | Data de la darrera actualització: 02/11/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300