Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Una antiga cafeteria, un restaurant, 2 antigues escoles i la nau de les brigades són avui Col·legis Electorals a Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/14/2021 12:57:09 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

URNAUna antiga cafeteria, un restaurant, 2 antigues escoles i la nau de les brigades són avui Col·legis Electorals a Blanes

Substitueixen les seus que s’havien utilitzat fins ara, però que s’han hagut de descartar en compliment de les mesures COVID

Al llarg d’aquesta jornada electoral de ben segur que moltes anècdotes tindran a veure amb les mesures que necessàriament s’han hagut d’adoptar per complir les mesures sanitàries COVID. Ara bé, la primera d’elles ja fa uns quants mesos que es va produir: quan l’equip pluridisciplinar de l’Ajuntament de Blanes que s’està encarregant de tota la logística va haver de supervisar que tots els locals dels comicis del 2019 s’adaptaven al protocol establert per a les Eleccions al Parlament de Catalunya 2021.


Restaurant Montfeant
El protocol especifica una sèrie de recomanacions a tenir en compte per comprovar que els paràmetres s’adapten a les mesures. Un dels primers requisits és que cal evitar en la mesura del possible les aglomeracions. Per això, els locals on per les seves característiques no es podien mantenir les distàncies de seguretat i fer els circuits d’entrada i sortida necessaris es van haver de descartar, igual que aquells que no permetien fer cues al carrer.

Sis nous col·legis electorals per adaptar-se a les mesures COVID

L’equip pluridisciplinari va analitzar cadascuna de les 16 seus electorals que hi ha a Blanes per comprovar si s’adaptaven a les mesures COVID que caldrà tenir en compte abans, durant i després que tingui lloc la jornada electoral. En aquest sentit, del total de 16 seus electorals que hi van haver a les últimes eleccions del 10 de novembre de 2019, s’han hagut de substituir 6 d’aquests col·legis per nous locals, dels quals 5 és la primera vegada que fan aquesta funció.


Nau Serveis Municipals de Blanes
Les noves seus substitueixen dues escoles i un institut, així com sengles locals socials i un Centre Cultural. La majoria dels nous Col·legis Electorals corresponen a dependències municipals, però en canvi d’altres serà la primera vegada que ho faran i són força insòlits perquè en altres circumstàncies hagués estat impensable plantejar-se la seva utilització.

Un antic Bar, un Restaurant i la Nau dels Serveis Municipals

Tres de les noves seus cridaran l’atenció per la seva actual utilitat o la que van tenir durant molts anys. És el cas de l’antic Restaurant Monferrant, que porta més d’un any en desús; el Bar-Cafeteria del Teatre, que va deixar de funcionar el desembre passat; i la nau dels Serveis Municipals, conegudes popularment com les ‘Brigades’ Municipals.


Dues altres noves seus corresponen a locals on no s’havien allotjat eleccions fins ara: l’antic Col·legi Carles Faust –que durant un temps s’ha utilitzat com ‘Hotel d’Entitats’-, i les actuals dependències de Promoció de la Ciutat, ubicades a l’antiga Escola SAFA. Per últim, la desaparició com a seu electoral del Centre Cultural Els Padrets, ha provocat que els seus votants s’hagin hagut d’incloure al Col·legi Electoral de la Biblioteca Comarcal, que ha passat de tenir 1 mesa a tenir-ne 3.


Antiga Escola SAFA, actualment allotja les dependències
de Promoció de la Ciutat
Col·legis Electorals 14 Febrer
Nombre
Meses
Seus que substitueixen
Antiga Escola Carles Faust (nou)
2
Local Social La Pedrera
Cafeteria del Teatre (nou)
3
Col·legi Santa Maria
Local Raval
Nau Brigades Municipals (nou)
4
Institut S’Agulla
Restaurant Montferrant (nou)
3
Local Social Ardaleños
Promoció de la Ciutat
(Antiga Escola SAFA) (nou)
3
Escola Quatre Vents
Local Social Valldolig
1
Local Social Mas Cremat
1
Local Social Mas Enlaire
2
Local Social Mas Borinot
2
Casa Saladrigas
2
Teatre d’Els Pins
2
Biblioteca Comarcal
3
Incorpora electors
Centre Cultural Els Padrets
Escola Mossèn Joan Batlle
5
Incorpora electors Local Social Mas Florit
Escola Napoleó Soliva
4
Casa de la Cultura
1
Sala Exposicions García-Tornel
2



Data de realització: 02/14/2021 | Data de la darrera actualització: 02/14/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300