Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els Col·legis Electorals de Blanes, coberts en tot moment per agents policials i personal de seguretat sanitària


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/14/2021 01:18:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els Col·legis Electorals de Blanes, coberts en tot moment per agents policials i personal de seguretat sanitària

Els caps de la Policia Local de Blanes i Protecció Civil coordinen l’operatiu electoral, que està en marxa des de les 6 del matí

Al llarg de la Jornada Electoral d’aquest diumenge, al marge de garantir el dret a poder votar, també s’ha de tenir coberta la protecció i seguretat en tots els àmbits, i especialment en aquesta ocasió la sanitària. Pel que fa a la vigilància i protecció policial, està coberta per la presència durant tot el dia d’un agent de la Policia Local o dels Mossos d’Esquadra, que han estat assignats perquè cobreixin cadascun dels 16 Col·legis Electorals que hi ha a Blanes.


En el cas de la Policia Local de Blanes, a banda de les seus electorals de les quals s’encarrega de manera directa, també es farà una vigilància dinàmica a la resta, estant especialment amatents a haver d’actuar en qualsevol tipus d’incidència, perquè la jornada electoral no es vegi destorbada. Els agents de la Policia Local de Blanes s’han posat en marxa en l’habitual torn de les sis del matí, començant una feina que s’allargarà fins ben tard, un cop acabin els escrutinis a tots els col·legis.

Responsables de Seguretat Sanitària dels Col·legis Electorals

D’altra banda, en cada Col·legi Electoral de Blanes també hi ha la presència activa del personal que s’encarrega de la seguretat sanitària. L’Ajuntament de Blanes ha contractat els serveis d’una empresa especialitzada perquè tingui cura tant de la seguretat interna de la seu com del seu exterior, amb un total de 36 persones coordinades pel cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, qui està en contacte permanent amb el cap de la Policia Local, Joan Garcia.


El personal de l’exterior controla l’accés ordenant els votants, organitzant les cues i el flux de persones. Un cop a dins, es vetlla perquè es mantinguin les distàncies de seguretat, assegurant l’entrada i sortida dels accessos correctes, per evitar la formació d’aglomeracions. També garanteixen la prioritat d’accés d’aquelles persones que pertanyen a col·lectius vulnerables, així com que tothom compleixi amb l’obligació de dur la mascareta posada en tot moment.

Responsables de Seguretat Sanitària en cada Col·legi Electoral

En cada Col·legi Electoral hi ha un ‘Responsable de la Seguretat Sanitària’, que té com a principal funció vetllar per aquest aspecte durant tot el dia. Tanmateix, per sobre dels 16 ‘Responsables de Seguretat Sanitària’ que hi ha arreu dels Col·legis Electorals, està el ‘Responsable COVID-19 de l’Administració Local’. És una única persona designada per cada ajuntament que coordina aquest àmbit i, en el cas de Blanes, aquesta figura és el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy.


Entre les atribucions i responsabilitats que té, s’hi inclou assegurar l’adequació dels col·legis electorals, l’aprovisionament del material de protecció necessari, així com realitzar el seguiment de l’adequació dels col·legis abans de la jornada electoral, durant i després dels comicis. Per aquest motiu, durant la jornada i fins la seva finalització ha d’estar disponible com a referent per resoldre qualsevol incidència.


D’altra banda, val a dir que –tal com estava previst- al llarg de tota la jornada l’empresa contractada pel servei de desinfecció i neteja que ahir ja va repassar totes les seus, també està actuant arreu de les 16 seus electorals. Tornen a actuar en totes les superfícies, i la seva tasca continuarà durant tot el dia.


Data de realització: 02/14/2021 | Data de la darrera actualització: 02/14/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300