Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comença l’escrutini als 16 Col·legis Electorals de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/14/2021 08:40:33 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Comença l’escrutini als 16 Col·legis Electorals de Blanes

Després de la intensa jornada viscuda, on no hi ha hagut cap incidència destacada, ha arribat el moment culminant del 14-F

A les vuit del vespre d’aquest diumenge, tal com estava previst, ha començat als 16 Col·legis Electorals de Blanes el què sens dubte és el moment culminant de cada comtessa: el recompte de vots. Igual que ja ha passat al llarg de tot el dia, en què les mesures anti-COVID han provocat que el procés de votació s’hagi alentit respecte el què és habitual, també es preveu que sigui així l’escrutini.


Ara s’han de recomptar una per una les paperetes que s’hauran extret de les urnes, i per tant cal seguir sense abaixar la guàrdia, com ha estat durant tota la jornada, i fins que s’hagin fet tots els recomptes. La fase decisiva del provés electoral que significa l’escrutini ha arribat després que ha passat la franja horària recomanada perquè votessin les persones que han donat positiu, són contactes estrets o sospitoses d’haver-se contagiat de COVID-19: de 7 a 8 del vespre.


Per aquest motiu, els membres de les meses han atès els i les electores que han acudit a votar de 7 a 8 protegits pels equips de protecció individual per reduir al màxim el risc de contagi. Es tracta de la mascareta FFPS, la pantalla fàcil i la bata resistent a fluids. Cadascun dels tres membres ha disposat de material individualitzat envasat en una bossa que els esperava a l’inici de la jornada electoral, igual que la resta de material electoral i d’oficina per complir les seves funcions.

Una jornada sense incidències destacades

A Blanes la jornada electoral no ha registrat cap incidència destacada ni que hagi fet necessària cap intervenció especial. De fet el total de 40 meses distribuïdes als 16 Col·legis Electorals que hi ha al municipi s’han constituït a les 9 del matí sense cap problema, i a les 9 del matí ha començat el procés electoral amb tota normalitat.


Només hi ha hagut casos molt puntuals que s’han resolt amb l’acció dels representants de l’administració pública presents a les meses, o bé amb la pròpia implicació de les persones que havien estat notificades per fer de president, vocals, suplents o reserves. Aquest darrer cas s’ha donat, per exemple, en una de les meses del Col·legi Electoral allotjat al local social de l’AVV de Mas Borinot.


Una altra situació que també s’ha solucionat amb la implicació de la mateixa persona que la protagonitzada s’ha localitzat a una de les meses del Col·legi Electoral de l’Escola Mossèn Joan Batlle. El vocal d’una de les meses ha comunicat al migdia que es trobava malament i que volia marxar. Finalment, al comunicar-li que podia fer-ho ja que la normativa permet que una mesa es quedi només amb dos dels seus membres, la persona en qüestió ha decidit quedar-se per no perjudicar als seus dos companys de mesa.
Data de realització: 02/14/2021 | Data de la darrera actualització: 02/14/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300