Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el Carnaval 2021 transformant Casa Saladrigas en una rutilant ‘Festa de Carnestoltes’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/17/2021 11:44:25 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra el Carnaval 2021 transformant Casa Saladrigas en una rutilant ‘Festa de Carnestoltes’

L’emblemàtica seu blanenca allotja fins a finals de mes una impactant exposició amb disfresses i material de tres colles carnavalesques de la vila, amanit amb música, llum i color

L’aposta està clara per a tots els blanencs i blanenques a qui la festa del carnaval els és imprescindible de celebrar: aquests dies no podran visitar Casa Saladrigas, la seu de Cultura i Festes, sense evitar de moure’s al compàs de la música que acompanya tradicionalment aquest cicle festiu, que inunda el recinte durant tot el recorregut. La COVID va obligar a finals de l’any passat a suspendre els actes de Carnaval, però l’Ajuntament de Blanes es resistia a passar aquests dies sense celebrar-lo.


Així va sorgir la idea d’organitzar una exposició dedicada al ‘Carnaval de Blanes’, comptant amb la complicitat i suport de les colles carnavalesques que volguessin participar. Finalment es van apuntar a la proposta tres d’elles, que han cedit disfresses, complements de vestuari i fantàstics elements que aquests darrers anys hem pogut admirar a bordo de les seves rutilants carrosses, mentre desfilaven a la Rua de Carnaval de Blanes.


La planta baixa i el primer pis de Casa Saladrigas s’han transformat doncs en un fantàstic sambòdrom on els i les visitants poden recórrer les sales embolcallats per la música, llums psicodèliques i els colors que envolten tradicionalment aquest cicle festiu. Ara bé, ho podran fer seguint totes les mesures de protecció COVID, ja que es respectaran sempre les distàncies reglamentàries, no se superarà l’aforament màxim permès, i s’administra gel hidroalcohòlic a l’entrada.

Photocall a l’entrada per endur-se un festiu record

De fet, tothom qui aquests dies visiti l’exposició del ‘Carnaval de Blanes 2021’ podrà endur-se un record en format fotogràfic, a través del Photocall que s’ha instal·lat tot just a l’entrada al recinte. És prou gran com per donar cabuda a diverses persones, respectant sempre la distància de seguretat en cas que no se siguin del mateix grup bombolla o familiar.


D'esquerra a dreta: Albert Sanz, Antònia Coll, Alba Rams
Loli Padillo i Àngel Canosa
Aquest passat dimarts, aprofitant la posada en marxa de la mostra festivalera, els i les primeres en visitar-la van ser l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz. Els van acompanyar una representant de cadascuna de les tres colles que han col·laborat en la cessió de material: Antònia Coll, de la colla Que Vingui Qui Vulgui; Alba Rams, de l’Esbart Joaquim Ruyra; i Loli Padillo, de la colla On anem la Liem. Van ser uns dels primers en endur-se un record, fotografiant-se davant del Photocall.


Des d’aquí i fins al primer pis, la música, els llums de color i altres efectes contribueixen a respirar un ambient de festa que reprodueix la gresca i la disbauxa pròpies dels dies de Carnestoltes. Un cop arribats a dalt, també hi ha un raconet dedicat a rememorar més explícitament els tres darrers carnavals –és a dir: 2018, 2019 i 2020- a través de sengles muntatges en vídeo que es projecten en una pantalla.


L’exposició es podrà visitar fins dissabte de la setmana vinent, el 27 de febrer, i l’horari per fer-ho és el següent: els matins és de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h, i a les tardes els dijous, divendres i dissabtes de 17 a 19 h. Tothom qui alguna vegada hagi assistit a una Rua de Carnaval de Blanes, podrà reconèixer i gaudir amb calma el què un dia va admirar al carrer.
Data de realització: 02/17/2021 | Data de la darrera actualització: 02/17/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300