Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ja ha administrat 1.337 vacunes COVID a col·lectius prioritzats i començarà avui amb persones majors de 80 anys i amb graus de dependència


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/22/2021 10:05:32 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

VACUNACIO GRIPBlanes ja ha administrat 1.337 vacunes COVID a col·lectius prioritzats i començarà avui amb persones majors de 80 anys i amb graus de dependència

L’equip de l’ABS de Blanes continuarà vacunant simultàniament des d’avui en dos locals cedits per l’Ajuntament de Blanes

Des del passat 10 de febrer, Blanes ha esdevingut un dels quatre únics punts de la Regió Sanitària de Girona on s’està administrant les vacunes contra la COVID-19 en ubicacions externes, fora dels centres sanitaris, igual que ja es va estar fent la passada tardor, amb motiu de la campanya de vacunació contra la grip. Igual que ja es va fer llavors, l’Ajuntament de Blanes, en col·laboració amb l’equip assistencial dels ambulatoris del municipi, ha cedit els locals necessaris per poder fer efectiva la campanya de vacunació contra la COVID, en el nou front de lluita contra l’epidèmia.


Durant els darrers dies, del 10 al 19 de febrer, s’han estat administrant vacunes a col·lectius professionals prioritzats, així com a membres dels cossos de seguretat i emergències, i els darrers dies també s’ha començat a fer amb personal docent de centres educatius públics i privats. Fins al moment, sumant els set dies de vacunació que s’han fet fins al moment en locals externs als centres sanitaris, ja s’han administrat un total de 1.337 vacunes COVID al personal d’aquests col·lectius que provenen tant de Blanes com d’altres poblacions de la seva àrea d’influència.


Durant les primera setmana les vacunes es van administrar a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, mentre que la segona setmana –del 16 al 19 de febrer-, es van allotjar al Local Social de l’AVV de Mas Borinot. Els tres primers dies es van administrar 515 vacunes, mentre que els quatre dies restants de la setmana passada van ser-ne un total de 822.

Aquesta setmana comença la vacunació de majors de 80 anys

Aquesta setmana del 22 al 16 de febrer està previst que continuïn administrant-se vacunes al Local Social de Mas Borinot, però paral·lelament es posarà en marxa un nou centre extern als ambulatoris on també es vacunarà contra la COVOD-19. Es tracta del Local Social de l’AVV Mas Enlaire, on a partir d’avui i fins divendres s’administraran vacunes COVID a un altre tipus de col·lectiu.


Es tracta dels majors de 80 anys, així com les persones que pateixen algun grau de dependència: Grau 1, dependència moderada; Grau 2, dependència severa; i Grau 3, gran dependència. El grau està mesurat segons la necessitat d’ajuda que té una persona per realitzar les activitats bàsiques de la vida diària, i poden afectar gent de totes les edats, no necessàriament només a gent gran.

Per tots aquests motius, les persones a qui s’ha comunicat que se’ls facilitarà la vacuna contra la COVID-19 són les qui tenen un cert grau de mobilitat i podran acostar-se fins al local social. La resta d’afectats i afectades que pertanyen a aquest col·lectiu –tant els i les majors de 80 anys com les qui pateixen algun d’aquests tres graus de dependència- rebran la vacuna al seu domicili, a través de l’equip mòbil que s’hi desplaçarà.


Totes les persones que es vacunaran contra la COVID-19 tant al Local Social de Mas Borinot com al Local Social de Mas Enlaire hauran rebut prèviament un SMS o una trucada telefònica des del Departament de Salut de la Generalitat. Se les cita perquè vagin el dia, hora i lloc assenyalats.

Val a dir que durant la setmana passada les persones que van ser citades van haver de patir moltes confusions en aquest sistema de comunicació de Salut en relació al local de Blanes on es feien. Enlloc de donar l’adreça del Local Social Mas Borinot (al Carrer de Sant Pere del Bosc, 2) es donava la direcció de l’Ajuntament de Blanes, Passeig de Dintre 29, on s’havien estat fent la setmana anterior.



Data de realització: 02/22/2021 | Data de la darrera actualització: 02/22/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300