Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes enllesteix la rehabilitació dels tres darrers pisos per emergències socials de l’antiga Escola Carles Faust


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/28/2021 10:03:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PISOS SOCIALSBlanes enllesteix la rehabilitació dels tres darrers pisos per emergències socials de l’antiga Escola Carles Faust

L’Ajuntament de Blanes està enllestint les obres del tercer dels tres blocs, amb un cost de 131.000 €, subvencionats amb 45.000 € per la Diputació de Girona

La previsió amb què es treballa és que aviat puguin estar enllestides les obres de rehabilitació dels tres darrers pisos per emergències socials del total de nou habitatges que hi ha a l’edifici. Està format per tres blocs units per la planta baixa, amb tres pisos cadascun, que tenien assignats des de la dècada dels anys 70 els mestres de l’antiga Escola Carles Faust, al barri de La Pedrera-Carretera de Lloret.


Les reformes interiors que està fent l’Ajuntament de Blanes estan actualment en la seva darrera fase d’execució. És el tercer i darrer bloc que el consistori blanenc ha rehabilitat i posat al dia amb l’objectiu de destinar-ho a casos d’emergències socials, com anàlogament ja s’ha fet als dos primers blocs que s’han rehabilitat i equipat els últims anys.

Inversió de 131.000 €, subvencionats amb 45.000 € per Diputació Girona

El projecte de rehabilitació compta amb un pressupost de 131.000 €, dels quals prop de 120.000 € corresponen a la reforma interior i 11.000 € als serveis comuns dels tres pisos d’aquest bloc. D’aquest pressupost total, la Diputació de Girona -a través de l’Àrea de Cooperació Local-Habitatge- n’ha subvencionat 45.000 € -a raó de 15.000 € per cada pis-, uns ajuts que ha atorgat anàlogament a com també ha fet amb els treballs dels dos primers blocs.


Les obres que s’han fet en cadascun dels habitatges han inclòs la redistribució i reforma completa de la zona de la cuina i bany, la substitució de totes les fusteries exteriors, així com les instal·lacions interiors noves, tant pel que fa al servei d’electricitat, com als d’aigua i sanejament. Una altra tasca que s’hi ha realitzat és el condicionament dels revestiments i acabats, instal·lant-hi portes noves.


Cada habitatge compta amb una superfície útil d’uns 65 m2, i consta de passadís-distribuïdor, sala d’estar i menjador, cuina, bany i tres habitacions-dormitori. Un cop els paletes i lampistes hagin enllestit la reforma del seu interior i estiguin completament acabats, arribarà la següent fase per equipar-los amb el mobiliari i accessoris necessaris per acollir-hi persones en situació d’emergència social.

Pisos d’Emergència Social gestionats per l’Ajuntament de Blanes

Els pisos d’Emergència Social estan gestionats pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Blanes, que aplica uns criteris d’assignació atenent a diversos paràmetres. Són d’ús temporal, d’entre 6 i 18 mesos com a màxim, ja que es tracta que siguin pisos-pont, utilitzats de la mateixa manera com actualment el consistori blanenc allotja en pensions del municipi les famílies que esperen un habitatge social assequible. Durant el temps que s’estan als pisos, Serveis Socials estableix un pla de treball per orientar i acompanyar a les famílies en aquesta recerca d’un habitatge social assequible.


Els tres blocs adossats que allotjaven als mestres de l’antiga Escola Carles Faust es van construir l’any 1970 juntament amb el centre escolar, que estava situat al seu costat. La seva titularitat es va cedir a la Generalitat, que els donava consideració d’edifici escolar. Posteriorment, l’any 2014, l’Ajuntament de Blanes va iniciar el procés per recuperar els usos amb l’objectiu de destinar-los a persones afectades per emergències habitacionals al no disposar de cap pis per aquesta finalitat.


Finalment, l’Ajuntament de Blanes va recuperar els usos dels pisos –coneguts popularment com els ‘pisos dels mestres’- l’octubre del 2016, després d’un llarg procés que va culminar amb la seva desafecció confirmada per la Generalitat de Catalunya. El següent entrebanc amb què es va trobar el consistori blanenc abans no va poder començar a fer la rehabilitació del primer dels tres blocs va ser l’octubre del 2017, quan es va constatar que uns desconeguts havien ocupat els pisos.Data de realització: 02/28/2021 | Data de la darrera actualització: 02/28/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300