Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes ha aixecat 1.143 actes COVID i ha identificat 12.098 vehicles en quatre mesos


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/02/2021 12:46:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local de Blanes ha aixecat 1.143 actes COVID i ha identificat 12.098 vehicles en quatre mesos

La gran majoria són per incomplir el tancament perimetral o el toc de queda nocturn, però també n’hi ha contra bars i establiments que no complien l’horari d’obertura

Coincidint amb l’entrada d’un nou mes, toca fer balanç pel que fa al compliment de les mesures COVID-19, que controlen els agents de la Policia Local de Blanes. Aquest mes de març ja fa quatre mesos d’ençà que la Generalitat de Catalunya va posar en marxa el nou paquet de mesures de seguretat sanitària per contenir l’expansió de la COVID-19 coincidint amb la segona onada.


Des de llavors, l’únic canvi pel que fa al confinament perimetral, és que durant aquest mes s’ha modificat la prohibició de sortir del municipi si no és per una causa justificada. Ara és de caràcter comarcal, però el fet que Blanes sigui doble frontera de comarca i província fa que els incompliments continuïn estant a l’ordre del dia, si bé en menor mesura que no pas fa un mes enrere.

1.143 actes COVID i 12.098 vehicles identificats en quatre mesos

El balanç d’aquests quatre mesos transcorreguts des de l’esclat de la segona onada COVID-19 –del 30 d’octubre del 2020 al 28 de febrer d’aquest 2021- indica que la Policia Local de Blanes ha identificat un total de 12.098 vehicles, i ha aixecat 1.143 actes per haver incomplert alguna mesura restrictiva anti-COVID. En relació al balanç efectuat fa tres mesos –fins al 31 de gener-, hi ha una diferència de 227 actes-sanció i de 2.657 vehicles identificats.


La majoria de les actes-sanció són per haver incomplert el confinament –municipal al principi i després, a partir del 8 de febrer, de caràcter comarcal-, però també n’hi ha d’altres tipologies. Així, hi ha diverses sancions imposades a usuaris i responsables de bars, restaurants i establiments que, o bé incomplien l’horari d’obertura, o bé l’aforament màxim permès.

En molt menor quantia, s’hi compten les actes que s’han aixecat contra persones que s’han trobat circulant pel carrer sense la preceptiva mascareta posada, i inclús en alguns casos l’acta COVID ha anat acompanyada d’una altra sanció per haver faltat a un agent de l’autoritat quan li estava demanant que se la posés. Ara bé, cal dir que el fet de no portar la mascareta no sempre acaba en sanció. Amb la seva expertesa, els agents avaluen el grau de veracitat de la ciutadania per mesurar si realment ha estat un descuit quan així ho manifesten, és a dir: haver sortit de casa sense haver-se’n adonat que no la duia posada.

Vigilància constant compliment mesures sanitàries contra la COVID

Des que ara fa un any va esclatar la pandèmia i es va imposar l’Estat d’Alarma, el cos de seguretat municipal no ha abaixat la guàrdia, i continua fent de manera periòdica controls de regulació, a banda del patrullatge que s’efectua en diversos torns al llarg d’una jornada, dia a dia, els set dies de la setmana. Els controls, lògicament, es fan amb especial èmfasi coincidint amb el cap de setmana, quan és més possible que pugui haver algun incompliment de persones foranies que puguin venir a segones residències.


Als controls que es fan especialment de divendres a diumenge, a peu de carretera, s’aturen els vehicles que són susceptibles de poder estar fent algun incompliment dels protocols COVID-19. Un cop aturats, se’ls identifica i se’ls demana el motiu del seu trajecte, així com el certificat d’autoresponsabilitat, el de l’empresa si és el cas, o qualsevol altra eximent que justifiqui el seu viatge, acompanyat del DNI que també cal exhibir. Una altra causa justificada és per anar a estudiar.


Quan hi ha algun dubte, els agents demanen als conductors que es decantin a un costat de la carretera i esperin mentre demanen a la Prefectura de la Policia Local que comprovin les dades. Així ha sigut com, en algunes ocasions, s’ha pogut verificar que hi havia una ordre de recerca i captura emesa per algun jutjat, o bé algun altre incompliment que ha comportat una actuació afegida –en alguns casos, la seva detenció- a l’aixecament d’una acta COVID, identificada com A-79.
Data de realització: 03/02/2021 | Data de la darrera actualització: 03/02/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300