Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes reclama la igualtat de les dones pel 8-M tenyint de lila l’Ajuntament i amb una pancarta reivindicativa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/05/2021 08:37:45 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes reclama la igualtat de les dones pel 8-M tenyint de lila l’Ajuntament i amb una pancarta reivindicativa

L’han penjat les 9 regidores de l’Ajuntament de Blanes, que dilluns vinent culminarà els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona amb diverses activitats

Blanes encara ja la recta final del programa d’aquest 2021 amb motiu del 8-M, el Dia Internacional de la Dona que s’escau el proper dilluns. Es tracta de diverses activitats organitzades pel Servei de Polítiques d’Igualtat i per l’Àrea de Joventut-Nau4-Espai Jove. Dos dels ingredients que formen part del cicle s’han incorporat durant les darreres hores.


D'esquerra a dreta: Eva Enríquez, Mia Ametller, Rosa Aladern, Olga López,
Marian Anguita, Marina Vall·llosada, Laia Gelabert, Pepa Celaya i Mònica Rabassa
penjant la pancarta al balcó principal de l'Ajuntament de Blanes
Un d’ells és una pancarta reivindicativa que llueix al balcó principal de l’edifici consistorial. S’han encarregat de penjar-la les 9 regidores amb representació municipal que actualment hi ha a l’Ajuntament de Blanes, començant per la responsable de l’Àrea d’Acció Social i del Servei de Polítiques d’Igualtat, Marian Anguita. L’han acompanyada Olga López, Marina Vall·llosada, Rosa Aladern, Pepa Celaya, Eva Enríquez, Laia Gelabert, Mia Ametller i Mònica Rabassa. La pancarta del 8-M no tan sols commemora aquesta jornada.


També proclama que són dones que tenen tot el dret a ser Lliures, Vives, Iguals i Juntes, perquè la suma de la lluita de totes les dones les fa més fortes, tal com es declara sovint als manifestos i material reivindicatiu que s’edita amb motiu d’aquest Dia Internacional de la Dona, així com el 25-N, quan es commemora el Dia Internacional Contra la Violència Masclista. L’altra ingredient s’ha realitzat per segon any consecutiu, després de la novetat del 2020. Coincidint amb l’arribada de la foscor, la façana principal de l’edifici consistorial es tenyeix amb llum lila, el color de la lluita feminista, i així serà durant una setmana.

Taula Rodona amb l’experiència de 7 dones emprenedores

Dilluns vinent, coincidint amb el 8-M, s’ha organitzat una Taula Rodona telemàtica amb el lema ‘Dones que inspiren, que mouen’, on participaran set dones emprenedores amb diferents perfils. Exposaran la seva pròpia experiència al voltant dels seus respectius projectes personals des dels respectius àmbits i professions.

Taula RodonaExperiènciaPerfil
Anna LópezFotògrafa infantil i familiar@annalofotografia
Elisabeth EmbidAdvocada d’emprenedors /-es@eli_abogada
Irene AlbanoPersonalització d’obsequis@tu_taza_ideal
Isolda VilaNutricionista i científica@isoldavila
Melani PadilloJotambé Blanes: botiga lliure de residus@jotambe.blanes
Mica TrincadoLettering i personalització d’obsequis@oh.mybrush
Gemma CalatayudEmprenedora de la marca Yudboheme@yudboheme

Compartiran d’on va sorgir la inquietud per endegar els seus projectes, quines eines van ser essencials per fer-los realitat, les dificultats amb què s’han trobat, el suport amb què s’han trobat o no, i quins consells donarien a una persona que està a punt de fer aquest mateix pas. La Taula Rodona es farà de 12 a 14 h, i la ciutadania en general la podrà seguir a https://zoom.us/meeting/register/tJcqdO-vqTkoEtQPdHlBpYr8xmGAjv7Ct8DZ o amb la ID de reunió 937 3677 2280

Lectura de Manifestos, ‘Dones Valentes’ i ‘Femstival’

La resta d’activitats també es concentren dilluns vinent, el 8 de març. Al matí es penjarà a les xarxes socials de l’Ajuntament de Blanes el vídeo amb l’enregistrament íntegre de la lectura de sengles manifestos amb motiu del 8M. Per un costat, el manifest institucional, que es presenta sota l’explícit lema ‘Reescriurem la Història per un Futur en Igualtat’, i per l’altre costat, el de la Plataforma de Dones de Blanes.


A diferència d’anteriors ocasions, en representació de l’Ajuntament de Blanes el llegiran l’alcalde, Àngel Canosa, i la regidora d’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita. Els acompanyaran membres de la Plataforma de Dones de Blanes i de l’Associació de Dones Emprenedores, que també llegiran el seu propi manifest, a càrrec de Montse Romera, Aurora Mérida i Isabel Forcada.

A partir de les 4 de la tarda es farà la cloenda de l’exposició ‘L’Art de les Dones Blanenques’, que des del passat dimarts es pot visitar a la Sala Maria Luisa García-Tornel, al cèntric Carrer Ample. La mostra, que inclou una representació de diferents demostracions i tendències artístiques, la protagonitzen 12 dones artistes de Blanes.


Posteriorment, a les 6 de la tarda, es projectarà un vídeo simultàniament a ‘Nau4-Espai Jove’ i a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Primer es visionarà ‘Les Dones Valentes’, un muntatge fotogràfic de 80 dones que treballen al sector sanitari, en reconeixement a la seva tasca en primera línia durant la pandèmia, acompanyat d’una cançó amb missatge feminista interpretada per Claudia Allmang i Shanilee.

Tot seguit s’oferirà l’enregistrament íntegre en diferit de ‘Femstival’, concerts tocats a porta tancada i sense públic, mostrats com una gala musical –igual que es va fer amb motiu de les Festes de Nadal-, amb la participació de cinc cantautores: Monalisa, Rady, Naiara Burke, Leira i Claudia Allmang. Formant part del ‘Femstival’, també hi haurà la lectura d’un manifest propi, acompanyat d’una coreografia que interpretaran unes ballarines.


El manifest l’han elaborat els i les cinc joves que formen part del grup motor que s’ha encarregat d’organitzar els actes de l’Àrea de Joventut i Nau4-Espai Jove, amb el suport del Servei de Polítiques d’Igualtat d’Acció Social. Val a dir que, a banda de la projecció presencial el vídeo que inclourà el muntatge musical, el concert i la lectura del manifest s’allotjarà al canal YouTube de ‘Nau4-Espai Jove’.
Data de realització: 03/05/2021 | Data de la darrera actualització: 03/05/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300