Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Aquesta setmana s’han fet a Blanes vacunacions COVID-19 a domicili per a majors de 80 anys i dependents


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/06/2021 08:09:18 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Aquesta setmana s’han fet a Blanes vacunacions COVID-19 a domicili per a majors de 80 anys i dependents

Dos equips de l’Àrea Bàsica de Salut de Blanes s’han encarregat d’administrar els antígens a les persones que no poden traslladar-se al local social de Mas Enlaire

Dos equips mòbils de l’Àrea Bàsica de Salut de Blanes han iniciat aquesta setmana les vacunacions contra la COVID-19 a domicili per a majors de 80 anys i persones dependents de grau 1, 2 i 3. Es tracta d’usuaris i usuàries que no poden traslladar-se a l’espai on s’està vacunant a aquest col·lectiu de ciutadans i ciutadanes des del passat 22 de febrer. És el local social de Mas Enlaire, on també s’han continuat administrant els antígens aquests darrers dies, alternant l’activitat aquí i a domicili.


Planificació de les Vacunacions COVID a domicili: CAP-2
La vacunació a domicili requereix haver d’invertir molt més temps que no pas al local social, on es pot fer d’una manera molt més àgil. Cal fer molt més que una preparació del llistat de persones a qui s’ha d’administrar, posar-se en contacte telefònic i acordar el dia i hora en què s’hi passarà, també és necessari planificar-ho de manera molt acurada, ja que s’ha de fer una ruta que permeti cobrir-se a peu.

Una acurada planificació per administrar les vacunes a domicili

Després que prèviament al dia de vacunació a domicili ja s’ha fet aquesta planificació, la jornada comença a l’ambulatori, al CAP-2 de La Plantera-Els Pins, on els dos equips que s’han dividit els llistats de persones a qui s’ha de visitar es troben per fer un darrer repàs i posada en comú. Comenten les darreres incidències a tenir en compte i recullen el material que s’hauran d’endur.


En les vacunacions a domicili d’aquesta setmana, l’equip que habitualment s’encarrega de fer-les al local social de Mas Enlaire ha pogut comptar amb el suport d’altres companys que han format un segon equip. Això ha permès poder atendre un major nombre de persones guardant sempre les necessàries mesures i precaucions que cal tenir en compte a l’hora d’entrar als domicilis.

Realitzada la reunió i comentades les darreres incidències, cada equip trasllada el material al seu respectiu vehicle, amb el qual es desplaçarà a l’àrea d’influència on s’han fet les cites a domicili. Un cop estacionat el cotxe, les dues infermeres es posen l’Equip de Protecció Individual, el mateix que duen durant les atencions a l’ambulatori o al local de Mas Enlaire, i es proveeixen també del gel hidroalcohòlic que s’aniran posant en tot moment.

Procediment que s’efectua per administrar les vacunes a domicili

Després, es procedeix a preparar els injectables al vehicle. I és que l’estabilitat de l’antigen que s’administra requereix que els preparats no es puguin transportar en un vehicle un cop s’ha fet la necessària barreja amb sèrum salí amb la solució concentrada que s’ha d’injectar. Per això, és important en tot moment tenir clars els llistats de persones amb qui s’ha concertat la vacunació i que aquestes compleixin l’horari que s’ha pactat perquè, si no es pot injectar, podria perdre’s alguna dosi.


L’expertesa dels equips de vacunació fa que aquest extrem s’eviti al màxim, insistint amb les trucades, o bé recorrent a llistats alternatius per poder substituir als qui definitivament ja no han trobat al domicili o no contesten. Amb tot el material a punt, és el moment d’adreçar-se als domicilis, on l’arribada de l’equip sempre és ben rebuda pels usuaris i usuàries.

En cada cas es fa un repàs previ per decidir si s’administra al braç dret o esquerra, un detall que s’apunta al llistat per tenir-ho en compte de cara a la segona dosi que caldrà posar uns dies més tard. Tot seguit, s’explica tant a la persona vacunada com a la persona que l’acompanya que cal estar atent durant els 10-15 minuts posteriors a haver-se administrat per si hi ha alguna reacció adversa.


També se’ls adverteix que, en cas que durant les següents hores tinguin una mica de febre, malestar o maldecap es recomana prendre un paracetamol. En tot cas, cal estar atent a què no hi hagi cap reacció més greu i, si així és, posar-se en contacte amb el personal de l’ambulatori, que els facilita un telèfon de contacte amb aquest objectiu. Llavors ha finalitzat la tasca: és el moment de tornar a carregar amb tot el material i seguir la ruta per continuar amb la vacunació domiciliària.
Data de realització: 03/06/2021 | Data de la darrera actualització: 03/06/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300