Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes demanarà que s’atorgui la Creu Sant Jordi al Banc dels Aliments de Girona


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/07/2021 10:33:02 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOL’Ajuntament de Blanes demanarà que s’atorgui la Creu Sant Jordi al Banc dels Aliments de Girona

La candidatura l’està promovent Càritas Inteparroquial de Blanes, una de les ONG que distribueix el material del Banc dels Aliments

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Blanes ha aprovat per unanimitat atorgar el suport del consistori blanenc a la candidatura del Banc dels Aliments de Girona perquè li sigui concedida la Creu Sant Jordi, una de les màximes distincions que atorga la Generalitat de Catalunya. Així s’ha decidit, recolzant d’aquesta manera la campanya per aconseguir que el govern català accepti la proposta de reconeixement endegada per Càritas Interparroquial Blanes.


Lots d'aliments repartits per Càritas aquest passat Nadal
Passa sovint que quan alguna persona i/o entitat acostumen a fer una bona acció de manera continuada i sostinguda en el temps, tothom ho dóna tant per fet que se n’oblida d’agrair-los la seva tasca que, a més a més, de manera majoritària, sol ser de manera voluntària. Aquest és el cas del Banc dels Aliments de Girona, que des de fa més de 30 anys no ha parat de treballar.

Campanya encetada per Càritas Interparroquial Blanes

La Fundació Privada Banc dels Aliments de Girona no reparteix els aliments que recapta directament a les persones necessitades, sinó que els distribueix a través de les entitats benèfiques i ONG acreditades a comarques gironines. Son elles les responsables de fer-los arribar, ja que estan en les millors condicions per fer una distribució justa i equitativa entre les persones més desfavorides.


Una d’aquestes entitats és Càritas Interparroquial de Blanes, que ha pensat que una de les millors maneres d’agrair la tasca del Banc dels Aliments de Girona és que rebin la Creu Sant Jordi. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.


Voluntariat de Càritas Interparroquial Blanes
Per recolzar aquesta candidatura, s’ha tingut en consideració que són moltes les famílies de Blanes i d’arreu de comarques gironines que es beneficien de la tasca del Banc d’Aliments d’aquesta demarcació. Sobretot en l’actualitat, en què el context de la pandèmia ha fet augmentar el nombre d’usuaris d’aquest servei.

Banc dels Aliments de Girona, més de 30 anys de trajectòria

La Fundació Privada Banc dels Aliments de Girona es va fundar el 16 de desembre de 1988, i va ser el segon que es va constituir arran de l’estat espanyol, després que el primer va ser el Banc dels Aliments de Barcelona. Forma part de la ‘Federació Espanyola de Bancs d’Aliments’ (FESBAL)t, així com de la corresponent Federació Europea (FEBA).
Es tracta d’una fundació privada de caràcter benèfic social, independent i apolítica que té com a finalitat la lluita contra la fam i el malbaratament dels excedents alimentaris, fent-los arribar a les persones més necessitades del seu entorn. Una de les accions més conegudes on col·laboren estretament Càritas Interparroquial Blanes i el Banc dels Aliments de Girona és el ‘Gran Recapte’, que en la passada edició del 2020 no es va poder realitzar a causa de la pandèmia, substituït per una versió virtual que, contra tot pronòstic, va superar la recol·lecta d’aliments que s’havia fet al 2019, amb prop de 560 tones d’aliments, més d’un 31% que l’any anterior.


Aquestes donacions van servir, en bona part, per poder nodrir les bosses d’aliments especialment més completes que es van repartir a finals de desembre perquè els usuaris i usuàries també poguessin gaudir d’unes festes de Nadal, com a mínim, amb productes més especials. Així, tothom sense excepció, dins les possibilitats de Càritas Blanes, va poder comptar amb aquell afegitó que va fer els àpats més especials, com ara torrons o cava.Data de realització: 03/07/2021 | Data de la darrera actualització: 03/07/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300