Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concentració a Blanes per donar suport als presos polítics i exiliats


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/09/2021 08:22:36 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AUDIENCIA PUBLICAConcentració a Blanes per donar suport als presos polítics i exiliats

Aquest vespre n’hi ha hagut arreu del país contra la retirada de la immunitat als eurodiputats Puigdemont, Comín i Ponsatí, i el reingrés a Lledoners de set líders independentistes

El vespre d’aquest dimarts, quan passaven pocs minuts de quarts de nou, el Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes, ha allotjat una concentració convocada durant aquesta mateixa jornada del 9 de març. La crida a les concentracions s’ha fet arreu del país arran de dues notícies que han tingut lloc entre aquest passat dilluns i avui dimarts.


Concentració de suport als presos polítics i exiliats davant
l'edifici de l'Ajuntament de Blanes, aquest vespre
D’una banda, el ple de l’Eurocambra celebrat ahir va aprovar el suplicatori enviat pel Tribunal Suprem per 400 vots a favor, 248 en contra i 45 abstencions. Això significa que Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, actualment a l’exili, ja no tenen immunitat parlamentària. Mantenen l’acta d’eurodiputats i no perden el seu escó, però s’hauran de tornar a sotmetre als procediments de la justícia.

Els dos primers ho faran a Bèlgica, i Clara Ponsatí a Escòcia, tant bon punt el jutge instructor Pablo Llarena, des del Tribunal Suprem, reactivi les euroordres. La votació secreta ha anat en el mateix sentit que la de fa dues setmanes efectuada en comissió. El suport dels tres grans grups de la cambra –populars, socialistes i liberals- ha estat decisiva per la retirada de la immunitat.


D’altra banda, el jutge de vigilància penitenciària ha atès aquest dimarts el recurs presentat per la Fiscalia, i ha ordenat el reingrés a la presó de Lledoners d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn. El tercer grau els permetia haver d’anar a la presó només per dormir entre setmana, però a partir d’ara ja no podran tornar a sortir-ne.

Les mobilitzacions d’aquest vespre arreu de Catalunya s’han fet amb el lema ‘Avui i Sempre al costat dels Presos Polítics i Exiliats: Amnistia i Autodeterminació’. La convocatòria movia tothom a concentrar-se ‘a totes les places’ i, en el cas de Blanes, el lloc triat ha estat el què s’ha acostumat a fer les darreres vegades: davant l’edifici consistorial que encara es tenyeix cada nit de lila, en senyal de suport de l’Ajuntament de Blanes a la lluita per la igualtat de la dona.



Data de realització: 03/09/2021 | Data de la darrera actualització: 03/09/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300