Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Hospital Comarcal de Blanes, un dels 5 centres catalans on hi haurà els primers robots per desinfectar les habitacions de COVID-19


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/11/2021 07:36:18 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Hospital Comarcal de Blanes, un dels 5 centres catalans on hi haurà els primers robots per desinfectar les habitacions de COVID-19

Els altres quatre són els hospitals Josep Trueta de Girona; el Joan XXIII de Tarragona; i els de Sant Pau i Sant Rafael de Barcelona

Cinc hospitals catalans són els destinataris dels primers robots adquirits per la Comissió Europea per desinfectar les habitacions de coronavirus. Els ha fabricat l’empresa danesa UVD Robots, i poden netejar una habitació de mida estàndard en tan sols 10 minuts, a través de llum ultraviolada.


Robot de Desinfecció - Imatge: UVD Robots
Un dels centres sanitaris a qui s’ha destinat un dels cinc primers robots arreu de Catalunya és l’Hospital Comarcal de Blanes. Per la seva banda, els altres quatre són l’Hospital universitari Josep Trueta de Girona; l’Hospital universitari Joan XXIII de Tarragona; així com l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau i l’Hospital Sant Rafael de Barcelona.

Una de les característiques d’aquests robots és que, amb una sola càrrega, pot desinfectar fins a 18 habitacions, segons s’ha indicat des de la Comissió Europea. Amb la compra d’aquesta tecnologia l’executiu europeu vol ajudar als centres hospitalaris per garantir un entorn estèril sense exposar al personal de la neteja.


A banda dels cinc centres hospitalaris catalans, també s’han destinats aquests robots a 11 països. Són Eslovènia, Bèlgica, Dinamarca, Alemanya, Estònia, Irlanda, Grècia, Croàcia, Lituània, Luxemburg i els Països Baixos.
Data de realització: 03/11/2021 | Data de la darrera actualització: 03/11/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300