Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes prepara el 34è ‘Concurs de Murals de Sant Jordi’ per a 1.600 escolars de la vila


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/12/2021 09:07:37 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes prepara el 34è ‘Concurs de Murals de Sant Jordi’ per a 1.600 escolars de la vila

Enlloc de celebrar-se al Passeig de Mar s’ha canviat el format per adaptar-lo a les mesures COVID, i s’ha proposat que es faci als centres educatius

Quan encara falta més d’un mes perquè la diada de Sant Jordi, una de les dates més assenyalades que hi ha al llarg de l’any a Catalunya, l’Ajuntament de Blanes ja s’està preparant per poder-ho celebrar tenint en compte les mesures de contenció sanitàries COVID. Per això, el Departament de Cultura i Festes, conscient d’aquesta circumstància, ha redissenyat l’esdeveniment més participatiu que s’organitza des de fa dècades al voltant del 23 d’abril.


Imatges d'Arxiu: Concurs de Murals al Carrer 2019
Es tracta del ‘Concurs de Murals al Carrer’, que aquest 2021 arriba ja a la 34ena edició. Per segon any consecutiu, s’ha redissenyat la proposta per adaptar-ho al context de la pandèmia, havent afegit en aquesta ocasió un component participatiu més presencial respecte l’any passat, quan l’Estat d’Alarma impedia qualsevol manifestació en aquest sentit, i es va haver de fer 100% telemàtic: els nois i noies van penjar les seves creacions a Instagram.

Concurs adreçat a més de 1.600 escolars de la vila

En el seu format original, el concurs s’ha allotjat durant les 32 primeres edicions al Passeig de Mar o espais alternatius quan plovia. Aquest 2021 la proposta que s’ha fet arribar des de l’Ajuntament de Blanes a tots els centres educatius del municipi consisteix en què els nenes i nenes puguin pintar el seu mural a les seves respectives escoles. És a dir: porta el concurs de murals als centres educatius.


Posteriorment, tots i cadascun dels treballs participants, a banda dels guanyadors, es podran visitar a la Sala d’Exposicions de Casa Saladrigas, del 23 d’abril al 15 de maig. El concurs està adreçat als alumnes de tercer a sisè de primària dels 10 centres educatius del municipi que abasten aquestes franges d’edat, per la qual cosa el nombre màxim de possibles participants és de gairebé 1.600 alumnes.

Quan els respectius centres hagin decidit quants alumnes participaran, el Departament de Cultura i Festes els enviarà un cartró ploma perquè hi puguin realitzar el mural en grups d’entre 4 i 6 alumnes com a màxim cadascun. El concurs, igual que la idea original, es divideix en dues categories: la ‘A’, pel cicle mitjà d’educació primària (3er i 4rt), i la ‘B’ pel cicle superior d’educació primària (5è i 6è).

Planificació del concurs durant les properes setmanes

Tots els dibuixos s’han de pintar en format horitzontal, són de temàtica lliure, i hi haurà dos premis per a cadascuna de les categories. La mecànica programada preveu que els centres escolars tenen temps fins dilluns vinent per comunicar al Departament de Cultura i Festes si preveuen participar o no, així com el nombre de grups. A partir d’aquí, el 7 d’abril se’ls farà arribar els cartró ploma sol·licitats perquè els alumnes puguin fer-hi les seves respectives creacions.


Una setmana més tard, el 14 d’abril, s’aniran a buscar els dibuixos per muntar l’exposició que es posarà en marxa coincidint amb la diada de Sant Jordi, el 23 d’abril, que es podrà visitar fins al 15 de maig a Casa Saladrigas. La proclamació del veredicte del concurs tindrà lloc en una data encara per definir, un cop hagi passat la diada de Sant Jordi.
Data de realització: 03/12/2021 | Data de la darrera actualització: 03/12/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300