Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Donació de Sang d’aquest mes de març, pels dies 18 i 19, estrenarà nou recinte més cèntric: la Sala d’Assaig i l’antic Bar del Teatre, cedits per l’Ajuntament de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/13/2021 10:25:37 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Donació de Sang d’aquest mes de març, pels dies 18 i 19, estrenarà nou recinte més cèntric: la Sala d’Assaig i l’antic Bar del Teatre, cedits per l’Ajuntament de Blanes

El dijous dia 18 es farà a la tarda, de 16 a 21 h, i el divendres tot el dia en horari partit: de 10 a 14 h i de 16 a 20’30 h.

La ciutat de Blanes acollirà la setmana vinent la primera campanya de donació de sang d’aquest 2021. Serà durant dues jornades: el dijous dia 18 a la tarda, de 16 a 21 h; i el divendres dia 19 durant tot el dia en horari partit, de 10 a 14 h i de 16 a 20’30 h. L’ha organitzat el Banc de Sang i Teixits de Girona, la seu local de la Germandat de Donadors de Sang de Blanes, i l’Àrea de Salut i Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Blanes, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat, així com d’altres institucions i empreses.


Entrada a l'antic Bar del Teatre de Blanes, on els propers dies 18 i 19
de març hi haurà la Campanya de Donació de Sang d'aquest mes de març
Per participar cal reservar cita prèvia a www.donarsang.gencat.cat En aquesta ocasió, les dues jornades estrenaran un nou emplaçament a peu pla i molt més cèntric que no pas les anteriors ubicacions: la Sala d’Assaig i l’antic Bar del Teatre, situats al Carrer Ample, al costat de la Font Gòtica. Habitualment aquestes jornades s’acostumaven a fer a la Biblioteca Comarcal, on de fet ara fa un any s’hi va allotjar per darrera vegada, coincidint amb l’inici de la primera onada de la COVID-19.

Va ser una de les comptadíssimes excepcions al tancament de locals públics, però quan es va aixecar l’Estat d’Alarma la Biblioteca Comarcal seguia sent un espai que no reunia les condicions adequades per complir les mesures de contenció per prevenir el contagi del coronavirus. Per això, l’Ajuntament de Blanes es va posar a disposició dels organitzadors de les campanyes de donacionsl


Imatges d'Arxiu: Donació de Sang a la Casa del Poble,
desembre 2020
Inicialment es va arribar a un acord amb la junta de propietaris de la Casa del Poble, on es van fer les donacions dels passats mesos de juny, setembre i desembre. Per la seva banda, l’Àrea de Salut i Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Blanes s’ha fet càrrec de la despesa de netejar i desinfectar la Casa del Poble abans, durant i després que s’han efectuat les donacions.

Cessió de la Sala d’Assaig i l’antic Bar del Teatre de l’Ajuntament de Blanes

Ara bé, aquesta ubicació –la Casa de Poble- també ha suposat haver de reduir el nombre de lliteres on es fan les donacions, ja que l’espai no permetia poder enquibir les que habitualment es muntaven. Per això, es va plantejar trobar un altre espai alternatiu que reunís millors condicions i, d’aquesta manera, garantir una major participació.


Així les coses, el passat desembre l’Ajuntament de Blanes va recuperar un espai cedit en concessió, l’antic Bar del Teatre, situat a la planta baixa, un nou espai que es transformarà en una Sala Cultural Polivalent. Mentre no sigui així, el consistori blanenc cedirà el seu ús al Banc de Sang, afegint-hi a més a més l’espai de la Sala d’Assaig, situada al seu costat. A l’antic bar hi haurà l’àrea administrativa amb la presa de dades i l’espai on es fa la breu revisió mèdica i l’entrevista de salut prèvia a la donació, la que permet esbrinar si la persona està en condicions de participar.


Un cop passats aquests dos tràmits, s’anirà a la Sala d’Assaig del costat, on estaran disposades les lliteres per efectuar les donacions. Tal com s’ha vingut fent els darrers mesos a la Casa del Poble, l’Ajuntament de Blanes també es farà càrrec de fer les neteges i desinfeccions abans, durant i després que s’hagin fet les donacions de dijous i divendres.

Col·laboració de l’Escola Sa Forcanera

Com és habitual, les jornades de donació de sang que es fan a Blanes compten amb un bon nombre de col·laboracions, però aquesta vegada n’hi haurà una de prou destacada. Es tracta dels alumnes de sisè de l’Escola Sa Forcanera, que s’han engrescat a participar al projecte ‘La teva sang pot salvar moltes vides’.


Des del centre educatiu s’ha elaborat el cartell que ha utilitzat el Banc de Sang de Girona per anunciar la donació d’aquest mes de març a Blanes i ha fet difusió de les dues jornades, perquè arribessin al màxim nombre de persones. Tanmateix, s’han fet ressò de diverses qüestions a tenir en compte al voltant de la donació de sang.

La primera d’elles és advertir a tothom que vulgui participar que cal portar un document identificatiu oficial i no venir en dejú. També s’ha recordat que per donar sang cal tenir entre 18 i 69 anys, no estar embarassada, pesar més de 50 kg, i en cas d’haver-se fet recentment algun tatuatge, que hagin passat més de 6 mesos des de llavors.
Data de realització: 03/13/2021 | Data de la darrera actualització: 03/13/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300