Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Mecànica d’obtenció del Volant i el Certificat de Convivència a l’Ajuntament de Blanes per desplaçaments fora de la comarca


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/15/2021 09:51:02 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesMecànica d’obtenció del Volant i el Certificat de Convivència a l’Ajuntament de Blanes per desplaçaments fora de la comarca

Es fan a l’Oficina de l’AMIC, presencialment i telemàticament. Els volants s’expedeixen al moment, però en canvi els certificats necessiten el tràmit d’uns dies i pagar una taxa

A partir d’aquest dilluns 15 de març han entrat en vigor les noves mesures de contenció de la pandèmia, entre les quals s’hi inclou poder moure’s fora de la comarca. En cas de desplaçament, però, cal poder acreditar-ho, és a dir: demostrar que els integrants del vehicle formen part del mateix grup bombolla si es vol sortir de la comarca.


Ajuntament de Blanes, aquest matí
Per demostrar que es conviu amb la persona o persones amb qui es viatja a una altra comarca compartint cotxe, la Policia Local o els Mossos d’Esquadra poden demanar un document que ho acrediti. Pot servir el DNI –sempre i quan hi surti la mateixa adreça als respectius documents-, el Llibre de Família, o bé un certificat o un voltant de convivència que expedeixen els ajuntaments.


Oficina de l'AMIC de Blanes
Aquests documents demostren on i amb qui està empadronada una persona en aquella població determinada. A més a més, segons ha informat el Departament d’Interior, caldrà haver-se omplert el Certificat Autoresponsable de Desplaçament que des de fa mesos ja s’utilitza per declarar l’objectiu i la causa de no poder complir la restricció de mobilitat vigent en aquell moment a Catalunya.

Obtenció Volant i Certificat de Convivència a l’Ajuntament de Blanes

Hi ha dos tipus de documents que poden acreditar amb qui es comparteix un mateix domicili i, per tant, l’anomenada ‘Bombolla de Convivència’. Un és el què s’anomena ‘Volant de Convivència’, i l’altra el ‘Certificat de Convivència’. A l’hora de demostrar amb qui es conviu, tots dos documents serveixen pel mateix, tot i que la manera d’obtenir-los i el procediment és diferent, ja que els certificats serveixen per uns altres determinats tràmits.


En tots dos casos –volant i certificat de convivència- es poden obtenir tant de manera telemàtica, a través de l’administració electrònica http://www.blanes.cat/tramitoacasa, com presencialment, a l’Oficina de l’AMIC. Si es tria aquesta segona opció, en el cas del ‘Volant de Convivència’ es tramita al moment, sense necessitat de cita prèvia, només aportant el DNI de la persona que hi acudeix.


Per la seva banda, per obtenir el ‘Certificat de Convivència’, també cal aportar un dels DNI de les persones que conviuen, però és un procediment que necessita un tràmit més llarg, ja que ho tramita l’Oficina del Padró, a través de la petició formulada a l’Oficina de l’AMIC. Cal pagar una taxa d’11’41€, i un cop està expedit –habitualment en el termini de pocs dies-, s’avisa a l’interessat/interessada perquè el passi a recollir.Data de realització: 03/15/2021 | Data de la darrera actualització: 03/15/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300