Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes acull aquest dijous ‘Terra de Telers’, la segona pel·lícula del Cicle de Cinema Gaudí


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/16/2021 02:13:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CinemesEl Teatre de Blanes acull aquest dijous ‘Terra de Telers’, la segona pel·lícula del Cicle de Cinema Gaudí

Estrenada fa quatre mesos, és un drama històric ambientat entre els anys 20 i 80 del segle XX en una colònia tèxtil, vist des dels ulls d’una dona que hi comença a treballar als sis anys

Aquest proper dijous el Teatre de Blanes es tornarà a vestir de cinema, recuperant l’ús que va tenir aquesta sala fins a les acaballes del segle XX, quan es fan fer les obres de transformació. Ho farà per allotjar la segona sessió del Cicle Gaudí, el circuit estable de Cinema Català que ha programat el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Blanes, amb el suport de l’Acadèmia del Cinema Català.


La sessió de cinema tindrà lloc aquest dijous 18 de març a les 8 del vespre, i s’oferirà ‘Terra de Telers’. El film es va estrenar tot just fa quatre mesos, després que es va arribar a ajornar fins a tres vegades a causa de la COVID-19. En aquesta ocasió, la segona projecció del cicle es farà coincidint amb una setmana en què el cinema català es vestirà de gala per acollir diumenge vinent la Gala dels XIII Premis Gaudí, l’esdeveniment cinematogràfic de l’any a Catalunya.


Dirigida per Frank Charansonnet, els papers principals de ‘Terra de Telers’ estan interpretats per Alba López, Joan Massotkleiner, Miquel Sitjar, Ramón Godino, Montse Ribadellas, Angelina Llongueras, Queralt Albinaya, Jaume Montané i Sònia Guimerà, entre d’altres. El preu de l’entrada general és de 4€, i es poden adquirir de manera anticipada a través del portal https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/294-terra-de-telers.html

‘Terra de Telers’, un repàs a la història del segle XX a Catalunya

La pel·lícula està produït amb la participació de TV3, i es va estrenar a les sales de cinema el desembre de l’any passat. Va ser rodada a l’antiga Colònia Cal Vidal i a diferents localitzacions del Berguedà, i representa un emotiu viatge pel passat industrial del país, que transcorre des de la dècada dels anys 20 fins als anys 80 del segle XX.

El personatge principal del film és la Julieta, una nena que amb sis anys, juntament amb la seva família, fuig de la misèria del camp per establir-se a la Colònia Vidal. Per donar vida a la Julieta hi ha fins a quatre actrius diferents que la interpreten al llarg de la pel·lícula. A través dels seus ulls, els espectadors reviuran els diferents grans successos que van marcar la història de Catalunya durant el segle XX.


Els records de la seva infantesa feliç marcats per la industrialització; la duresa de la guerra civil i la dictadura fins la seva caiguda, acompanyaran l’espectador durant més de 60 anys, mostrant-li tots els camins que el destí li ofereix. Finalment, els ulls madurs de la Julieta es tancaran a l’únic món que l’ha envoltat: la seva estimada colònia.

Un homenatge a les dones ambientat a les colònies industrials

El director, Frank Charansonnet, explica que la intenció del seu film és desmitificar la imatge tan dramàtica que s’acostuma a donar de les colònies industrials, sense fer cap judici de valor, sinó amb la intenció de mostrar la realitat tal com era llavors, amb els ulls de cada època. Per això, adopta un punt de vista neutral, on hi ha una barreja de sentiments plasmats a través de les seves imatges: llums i ombres, alegria i tristesa.


Parla de pèrdues vitals, però també de superació, a través del seu personatge principal. Per això, la pel·lícula també vol ser un homenatge a les dones. En aquest sentit, la coguionista del film i actriu que interpreta el paper de Julieta, Alba López, destaca que no se li ha volgut posar l’etiqueta de feminista perquè en aquella època encara no se sabia què volia dir. Amb tot, també remarca que les dones sí que sabien què volia dir ser dona, més enllà d’estereotips.Data de realització: 03/16/2021 | Data de la darrera actualització: 03/16/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300