Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes suspèn preventivament la vacunació amb AstraZeneca al personal essencial de fins a 55 anys al Local de Mas Borinot


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/16/2021 07:51:45 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes suspèn preventivament la vacunació amb AstraZeneca al personal essencial de fins a 55 anys al Local de Mas Borinot

Per contra, el Pla de Vacunació per als majors de 80 anys i persones dependents continuarà aquest dimarts al Local de Mas Enlaire, on s’administra Pfizer-BioNTech

L’equip de vacunació de l’Àrea Bàsica de Salut de Blanes va rebre l’ordre d’aturar la vacunació contra la COVID-19 amb AstraZeneca la tarda-vespre d’aquest passat dilluns, interrompent la primera jornada d’aquesta setmana que s’estava fent. Blanes és un dels quatre punts de vacunació contra la COVID-19 que hi ha arreu de la Regió Sanitària de Girona, on també s’està fent a Figueres, Olot i Girona.


Imatges d'Arxiu: Vacunació Col·lectiu Personal Essencial
de 18 a 55 anys al Local Social de Mas Borinot
Aquests quatre punts s’encarreguen de vacunar personal essencial de 18 a 55 anys d’edat, de diverses poblacions d’arreu del territori en la seves respectives àrees d’influència. A Blanes els tres primers dies –del 10 al 12 de febrer- l’activitat es va allotjar a la Sala de Plens, mentre que les quatre setmanes següents, fins divendres passat i ahir dilluns, s’està fent al Local Social de Mas Borinot, cedit per l’Ajuntament de Blanes, que col·labora amb el Departament de Salut.

Aquest matí es procedirà a la neteja i desinfecció del local perquè tot estigui a punt de cara a la represa de les vacunacions contra la COVID-19. Des del Departament de Salut s’ha indicat als responsables de l’ABS de Blanes que s’encarrega de la logística, conjuntament amb el consistori blanenc, que la suspensió és preventiva, una mesura temporal i cautelar que en principi s’allargarà 15 dies.


Ahir dilluns també es va aturar la plataforma d’administració de cites i s’està notificant per missatge la suspensió de la vacunació a tothom a qui s’havia notificat per aquesta setmana. L’equip de l’ABS de Blanes que s’encarrega de la vacunació d’aquest col·lectiu des del passat 10 de febrer ha indicat que, fins al moment, no s’ha registrat cap cas d’alguna persona que hagi patit cap conseqüència greu després que se li va administrar el vaccí.

A Blanes continua la vacunació pels majors de 80 anys i dependents

Per contra, aquest dimarts està previst que continuï amb total normalitat el Pla de Vacunació per l’altra col·lectiu a qui també s’està vacunant a Blanes en locals externs als dos ambulatoris. Es tracta dels majors de 80 anys d’edat, així com a les persones amb graus de dependència 1, 2 i 3, a qui s’està atenent amb un altre equip de vacunació des del passat 22 de febrer.


Imatges d'Arxiu: Vacunació al col·lectiu de majors de 80 anys
i persones amb graus de dependència
Se’ls està administrant la vacuna Pfizer-BioNTech al Local Social de Mas Enlaire, l’altre espai que també ha cedit l’Ajuntament de Blanes en col·laboració amb el Departament de Salut pel Pla de Vacunació contra la COVID-19. Després que ahir es va iniciar la setmana amb la primera de les cinc jornades previstes, avui al matí seguirà l’activitat prevista.


A diferència de les vacunacions que s’estan fent amb l’altra col·lectiu, aquest equip combina les administracions de dosis al local social i les que fa als domicilis de les persones que no poden traslladar-se fins a Mas Enlaire. De fet, algunes de les vacunacions programades al local les administren les professionals sanitàries als cotxes dels familiars que els acompanyen per a major comoditat de les persones.

Missatge de Tranquil·litat del Departament de Salut

La suspensió cautelar es mantindrà fins que l’Agència Europea del Medicament (EMA) hagi enllestit un informe respecte la relació causa-efecte entre l’administració de l’AstraZeneca i els 14 casos de trombosi detectats entre la Unió Europea i el Regne Unit. D’aquests 14 casos, un d’ells s’ha donat a l’estat espanyol, on la persona afectada –actualment en fase de recuperació- ha patit una trombosi molt poc freqüent, del tipus venosa cerebral.


A banda del cas de l’estat espanyol, el Ministeri de Sanitat ha informat que n’hi ha hagut d’altres a Noruega i Alemanya, a més a més dels tres detectats al Regne Unit. A la vista d’aquests 14 casos que s’han donat en territori europeu i britànic, on s’han administrat 17 milions de dosis en total, s’ha optat per suspendre l’ús d’AstraZeneca per prudència.


A Catalunya, el Departament de Salut ha fet arribar un missatge de tranquil·litat, posant l’èmfasi en què la decisió cautelar d’aturar temporalment demostra que el sistema de farmacovigilància a nivell europeu funciona. Aquesta suspensió durant 15 dies deixa immobilitzades a la nevera, de manera preventiva, 127.000 dosis de la vacuna d’Oxford-AstraZeneca que s’havien de distribuir al territori català.
Data de realització: 03/16/2021 | Data de la darrera actualització: 03/16/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300