Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal de Blanes celebra el Dia de les Matemàtiques i es prepara pel Dia Mundial de la Poesia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/17/2021 08:49:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BibliotecaLa Biblioteca Comarcal de Blanes celebra el Dia de les Matemàtiques i es prepara pel Dia Mundial de la Poesia

El vestíbul de la biblioteca allotjarà fins dissabte una Taula de Llibres sobre matemàtiques, i aquest proper divendres celebrarà el Dia Mundial de la Poesia amb un ‘Recital Poètic’

Periòdicament, la Biblioteca Comarcal de Blanes acostuma a commemorar diverses dates claus tant amb activitats com amb les anomenades ‘Taules de Llibres’ al voltant de la temàtica que se celebri. Aquesta setmana s’han ajuntat dues dates assenyalades, que se signifiquen de manera diferent.


Taula de Llibres Dia de les Matemàtiques 3/14
D’una banda, aquest passat diumenge va ser el Dia Internacional de les Matemàtiques, que inicialment se celebrava com el Dia de Pi (14 de Març: 3/14 en nomenclatura anglosaxona). Tot just va ser al 2019 quan la UNESCO va proclamar aquest dia per commemorar la ciència matemàtica amb l’objectiu de consolidar el seu reconeixement. Aquest 2021 el tema és ‘Matemàtiques per a un món millor’, que insisteix en la importància que es reconegui aquesta ciència per a millorar la qualitat de vida.


Com sol fer en ocasions anàlogues, la Biblioteca Comarcal ha muntat una ‘Taula de Llibres’ al vestíbul, acompanyada d’una ‘Guia de Recursos Matemàtics’ per contribuir en la difusió d’aquesta jornada. Des d’aquest passat dilluns i fins dissabte es podrà visitar i tafanejar llibres per a totes les edats –infantil, juvenil i adults-, que formen part dels recursos d’aquest servei.


Entre els títols que hi ha, crida l’atenció el que signa el conegut científic Stephen Hawking: ‘Dios Creó los Números’, que repassa les 31 fites fonamentals del pensament matemàtic -des de la geografia bàsica fins la teoria dels números transfinits-, i analitza 2.500 anys d’història de les matemàtiques amb biografies dels 17 màxims exponents que ha tingut. Per emfatitzar el caràcter d’aquesta ‘Taula de Llibres’, s’ha penjat al seu damunt un gran regle, com a símbol.

Celebració Dia Mundial de la Poesia

D’altra banda, la Biblioteca Comarcal de Blanes es prepara per celebrar el proper divendres el Dia Mundial de la Poesia, que s’escau el diumenge 21 de març. L’objectiu és honrar als poetes, reviure tradicions orals de recitals de poesia, promoure la lectura, l’escriptura i l’ensenyament de la poesia, fomentar la convergència de la poesia amb altres arts com el teatre, la dansa, la música i la pintura; així com augmentar la visibilitat de la poesia al mitjans de comunicació.

La celebració d’aquest proper divendres inclou tres ingredients, un dels quals és un acte presencial, mentre que els altres dos són activitats elaborades prèviament. A les 7 de la tarda s’ha organitzat un ‘Recital Poètic’ a càrrec els membres el Taller ‘El plaer d’escriure’, que s’imparteix a la Biblioteca Comarcal. El recital també comptarà amb les aportacions de diversos escriptors i escriptores convidades. Les places són limitades, i cal fer inscripció prèvia per participar en aquest esdeveniment.


D’altra banda, pel que fa a les altres dues activitats, una d’elles serà el ‘Racó de Poesia Juvenil’ realitzat pels membres del Club de Lectura Juvenil, que es troben el darrer dijous de cada mes per comentar el llibre escollit, així com per compartir el gust per la lectura. L’altra activitat són els ‘Bocins Infantils’ que hi haurà a la Sala Infantil, a base de poemes fets pels nens i nenes del Club de Lectura Infantil.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 03/17/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300