Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els blanencs Albert i David Arribas, en l’equip de producció de ‘La Dona Il·legal’, nominada als Premis Gaudí


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/17/2021 12:37:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CinemesEls blanencs Albert i David Arribas, en l’equip de producció de ‘La Dona Il·legal’, nominada als Premis Gaudí

David Arribas ha treballat com a ‘director de Càsting’, i el seu germà Albert Arribas com a Director Artístic i Dissenyador de Producció al film dirigit per Ramon Térmens

Quan es van proclamar les nominacions per a la 13a edició dels Premis Gaudí que atorga l’Acadèmia del Cinema Català, als amants del setè art de Blanes els va caure un gerro d’aigua freda. I és que els dos films dirigits pels cineastes blanencs Isaac Ulam i Raül Busquets, no havien passat a la fase final de nominats amb ‘Bronko’ i ‘A Casa’, respectivament.


Els germans David i Albert Arribas, durant un rodatge
Ara bé, es pot dir que la gran família de cinèfils blanencs i blanenques encara tindran una raó, o més aviat dues, per seguir amb prou interès la Gala dels 13ens Premis Gaudí que tindrà lloc el proper diumenge, 21 de març. I és que els blanencs Albert Arribas i David Arribas formen part de l’equip de producció d’una de les pel·lícules que compta amb nominacions pels guardons que atorga l’Acadèmia.

Els germans Arribas, en l’equip de producció de ‘La Dona Il·legal’

Es tracta del film ‘La Dona Il·legal’, dirigida per Ramon Térmens, que opta al Premi a la Millor Pel·lícula i al Millor Actor Secundari. En aquest segon cas, es tracta de l’actor d’origen marroquí Abdel Aziz El Mountassir, que va ser la gran revelació al film de José Luis Guerin, ‘En Construcción’. La resta de nominats en aquesta categoria són Alberto San Juan, Ernesto Alterio i Francesc Orella.


Pel que fa a la categoria de ‘Millor Pel·lícula’, la cursa per aconseguir el Premi Gaudí, a banda de ‘La dona Il·legal’, compta amb quatre treballs. Són ‘La Vampira de Barcelona’, de Lluís Danés; ‘Les Dues Nits d’Ahir’, de Pau Cruanyes i Gerard Vidal; i ‘L’Ofrena’, dirigida per Ventura Durall. Val a dir que el denominador comú de totes cinc pel·lícules és que compta amb la participació i/o producció associada de Televisió de Catalunya.


Fotograma de 'La Dona Il·legal', nominada als XIII Premis Gaudí
de l'Acadèmia del Cinema Català que es lliuren aquest proper diumenge, 21 de març
‘La Dona Il·legal’ s’inscriu dins els films de denúncia social que vol remoure les consciències. Està protagonitzada per Daniel Faraldo, Yolanda Sey, Isak Férriz, Klaudia Dudova, Gorka Lasosa, Montse Germán, Àngels Bassas i Boris Ruiz en els papers principals. Dirigida i produïda per Ramon Térmens, també és co-autor del guió conjuntament amb Daniel Faraldo. El film se centra en la història de Fernando Vila, un advocat d’immigració que accepta un cas aparentment senzill: evitar la deportació d’una jove kosovar.


Tot canvia quan la noia apareix morta al Centre d’Internament d’Estrangers (el CIE), i les autoritats declaren que es tracta d’un suïcidi. L’advocat buscarà l’ajut de l’únic amiga de la víctima, Juliet Okoro, una immigrant nigeriana atrapada en una xarxa de prostitució. Mentre prova d’esclarir els fets, es traoba amb la fèrria oposició del cap de la policia, i aviat començarà a destapar un cas de corrupció i abusos sexuals dins del sistema de deportacions de l’estat espanyol.

Albert i David Arribas, una intensa activitat cinematogràfica

Els germans Albert i David Arribas fa prop de tres dècades que es dediquen al món del cinema. En el cas d’Albert Arribas, ha estat director artístic i dissenyador de producció de ‘Brujas’, un projecte de sèrie de ficció que explica el terror que arriba a un poble medieval perdut entre les muntanyes, quan les plagues, les malalties i la fam apareixien com enviades pel dimoni.


Ha participat en la coneguda pel·lícula ‘Catalunya über alles!’, dirigida també per Ramon Térmens i coescrita amb Daniel Faraldo i estrenada el setembre de 2011, que tracta sobre la immigració, la intolerància i els extremistes demagògics. Altres produccions on s’ha fet càrrec de la direcció artística i el disseny de producció han estat ‘Res Pública’ -on també va participar un altre cineasta blanenc, Raül Busquets, en la fotografia-, i ‘Ceci n’est pas une pomme’.

Per la seva banda, David Arribas ha intervingut com a director de càsting a ‘The evil that men do’ (El mal que fan els homes), dirigida per Ramon Térmens i guió de Daniel Faraldo. També va intervenir al ja esmentat film ‘Catalunya über alles’, així com a ‘Uruguay’; ‘L’amant del silenci’ i ‘La memòria de la matèria’.

També ha estat actor de repartiment en diferents pel·lícules i sèries de televisió, entre elles ‘Catalunya über alles!’, ‘La Ratjada’, ‘El Cor de la Ciutat’, ‘La que se avecina’, ‘Uruguay’, ‘Haz conmigo lo que quieras’, i ‘La Propera Pell’. Tots dos germans fa pocs dies que han enllestit el seu darrer projecte cinematogràfic que els ha dut a Andorra, i ara estan en la fase de pre-producció d’un gran thriller sobre la màfia xinesa anomenat ‘Societat Negra’.Data de realització: 03/17/2021 | Data de la darrera actualització: 03/17/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300