Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es reprenen les ‘Concentracions per la Llibertat’ setmanals dels divendres davant l’Ajuntament de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/19/2021 08:24:38 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Es reprenen les ‘Concentracions per la Llibertat’ setmanals dels divendres davant l’Ajuntament de Blanes

Convocades per la Taula de Forces Polítiques i Socials de Blanes, demanen la llibertat dels presos polítics i els exiliats

Avui al vespre s’ha recuperat una activitat setmanal que durant els darrers mesos s’havia deixat de fer per les mesures per contenir la propagació de la COVID-19. Es tracta de les concentracions que es convoquen cada divendres a les 8 del vespre al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes, per demanar la llibertat dels presos i preses polítiques i els exiliats i exiliades.


Passeig de Dintre, aquest divendres al vespre
Les organitzen la Taula de Forces Polítiques i Socials de Blanes, i en la convocatòria s’especifica la obligatorietat que es compleixin les quatre principals mesures COVID en actes públics: portar la mascareta posada en tot moment, la higiene de mans, respectar la distància de seguretat, i no compartir pancartes ni repartir papers. Per aquest darrer motiu, les cançons que s’entonen durant les trobades, ja es va prendre el costum fa temps de difondre-les per missatge via Telegram.


En aquesta ocasió, se n’han cantat tres: Pit i Collons, Que Tinguem Sort (de Lluís Llach) i Jo Vinc d’un Silenci (d’en Raimon), a banda del Cant dels Segadors que sempre tanca les concentracions. Aquesta mobilització, anomenada genèricament ‘Concentració per la Llibertat’, es va instaurar setmanalment el mateix dia i hora i al mateix lloc l’octubre de l’any 2017, i es van anar mantenint tots els divendres fins al 6 de març de l’any passat.


La setmana següent ja es va anul·lar la convocatòria per les primeres mesures de contenció de la pandèmia que encara havia d’esclatar amb tota la seva duresa. Amb el desconfinament que arribava tres mesos més tard, les concentracions es van reprendre el 19 de juny, i s’havien estat fent fins al desembre, quan de nou es van interrompre amb les noves mesures del 7 de gener.
Data de realització: 03/19/2021 | Data de la darrera actualització: 03/19/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300