Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viu el primer cap de setmana sense confinament comarcal i que permet obrir als comerços no essencials


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/20/2021 02:11:45 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes viu el primer cap de setmana sense confinament comarcal i que permet obrir als comerços no essencials

Davant la previsible arribada de més visitants, la Policia Local ha extremat el compliment de les mesures COVID

La ciutat de Blanes ha viscut avui dissabte el primer dia en què conflueixen en el temps l’acabament de dues restriccions decretades per la Generalitat des del passat mes de gener. Una d’elles és l’acabament del confinament comarcal, que es va aixecar el passat dilluns 15 de març, però que serà especialment plausible en una població com Blanes, on hi ha moltes segones residències i atrau també nombrosos visitants.


Patrulla a peu de la Policia Local de Blanes al Passeig de Mar,
aquest dissabte al migdia
Per aquest motiu, la Policia Local de Blanes està especialment amatent al compliment de les mesures COVID, sobretot pel que fa a l’aforament i seguiment de les mesures de contenció de la pandèmia en locals on sigui susceptible que hi hagi un previsible increment de públic, especialment els locals de restauració. Durant aquests darrers mesos, la Policia Local ja hagut d’aixecar actes a diversos bars i restaurants per incompliment dels horaris –que ara són de 7’30 a 17’00- o per superar l’aforament màxim permès.

Primer cap de setmana amb comerços no essencials obertes

La d’avui dissabte també ha estat la primera jornada en què els comerços on es vénen productes no essencials han pogut obrir en cap de setmana. Les mesures COVID que van entrar en vigor el passat 7 de gener impedien que poguessin aixecar la persiana tant els grans centres comercials com els petits establiments, i només ho podien fer els dies laborables, és a dir: de dilluns a divendres.


Carrer Ample, aquest dissabte al migdia
Per tant, fa 10 dissabtes consecutius en què botigues de roba, sabates, complements i altres tipus de productes no han pogut obrir els seus respectius negocis. Els únics a qui es permetia obrir durant tot aquest temps, independentment de la seva superfície, han estat els d’alimentació i begudes, farmàcies, òptiques, ortopèdia, premsa i papereria, benzineres, tabacs, equips tecnològics, aliments d’animals de companyia, missatgeria, etc.


Un altre tipus de comerços que d’igual manera ha pogut aixecar persiana aquest cap de setmana després que també en portava 10 sense obrir són les grans superfícies, tot i que amb la restricció que siguin d’una superfície màxima de 800 metres quadrats, el doble del què s’havia permès fins ara. Aquests darrers centres ja van poder obrir dilluns passat. L’aforament, però, continua limitat en tots els casos al 30%.
Data de realització: 03/20/2021 | Data de la darrera actualització: 03/20/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300