Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Campanya de Donació de Sang del març a Blanes torna a superar el record anterior, amb 258 participants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/22/2021 08:14:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DONACIO MEDULA OSSIALa Campanya de Donació de Sang del març a Blanes torna a superar el record anterior, amb 258 participants

Un dels principals artífexs per aquest nou èxit ha estat la nova ubicació: la planta baixa del cèntric Teatre de Blanes. En la campanya de desembre van participar-hi 219 persones

Per tercera vegada consecutiva, Blanes ha superat el seu propi rècord en la Campanya de Donació de Sang que ha tingut lloc aquest mes de març, més concretament la tarda del passat dijous 18, i durant tot el divendres dia 19. Sumant les dues jornades, han participat en la campanya un total de 258 persones, mentre que en l’anterior campanya del mes de desembre van ser-ne 219, i al setembre 171 persones.


Campanya Donació de Sang 18 i 19 de març a Blanes
Durant la primera jornada del passat dijous van haver-hi 81 donacions de sang, 10 de plasma, 6 oferiments i 10 nous donants, així com 4 REDMO, és a dir, inscripcions pel Registre de Donants de Medul·la Òssia. Per la seva banda, l’endemà divendres, en què la jornada es va fer en horari partit de matí i tarda, van haver-hi 161 donacions de sang, 8 de plasma, 10 oferiments i 31 nous donants.


Les campanya de donació de sang que es fan periòdicament a Blanes, així com les de caràcter extraordinari que se solen fer a l’estiu, estan organitzades pel Banc de Sang i Teixits de Girona, la seu local de la Germandat de Donadors de Sang de Blanes, i l’Àrea de Salut i Qualitat de Vida del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes. També es compta amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat, així com d’altres institucions i empreses.

La donació de sang s’ha allotjat per primera vegada al Teatre de Blanes

Segons els organitzadors, un dels principals factors que ha contribuït a poder registrar aquest augment de donacions i oferiments ha estat el nou emplaçament estrenat aquest mes de març: la planta baixa del Teatre de Blanes, més concretament a l’antic Bar del Teatre i a la Sala d’Assaig. Es tracta d’un lloc molt més cèntric i accessible, que permet a més a més una major comoditat tant per l’equip de professionals sanitaris que s’encarreguen de dur a terme tota la logística, com per les voluntàries i voluntaris que hi van.


Habitualment les campanyes de donació de sang que es fan a Blanes s’allotgen a la Biblioteca Comarcal. Les mesures sanitàries de contenció de la COVID-19, però, han provocat que des de l’inici de la pandèmia s’hagi hagut de canviar d’ubicació pel que fa a les jornades ordinàries, que s’organitzen cada tres mesos en aquest municipi, a banda de les extraordinàries.


L’Ajuntament de Blanes es va posar a disposició dels organitzadors per trobar un emplaçament alternatiu. Inicialment es va arribar a un acord amb la junta de propietaris de la Casa del Poble, on es van fer les donacions ordinàries dels mesos de juny, setembre i desembre de l’any passat. Per la seva banda, l’Àrea de Salut i Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Blanes s’ha fet càrrec de la despesa de netejar i desinfectar la Casa del Poble abans, durant i després que s’han efectuat les donacions, anàlogament a com s’ha fet aquests darrers dies, quan ha tingut lloc al Teatre de Blanes.

Col·laboració de l’Escola Sa Forcanera

En aquesta ocasió, la Campanya de Donació que s’ha fet a Blanes ha comptat amb el suport dels alumnes de sisè grau de l’Escola Sa Forcanera. Una de les col·laboracions ha consistit en què els alumnes s’han encarregat d’elaborar el cartell informatiu sobre els dies i horaris de la Donació de Sang al Teatre de Blanes, un eloqüent pòster que simbolitzava què significa donar sang, amb el conegut lema ‘La Teva Sang Pot Salvar Moltes Vides’.


Lliurament obsequis pels alumnes de l'Escola Sa Forcanera
D’altra banda, els i les alumnes van confeccionar uns obsequis en forma de cor i amb missatges personalitzats per repartir entre els i les voluntàries que van anar a donar sang i plasma, per agrair-los aquest gest altruista. Dijous a la tarda, quan la tutora d’un dels tres grups d’alumnes va anar a portar-los al Teatre de Blanes, va ser recíprocament obsequiada amb gorres i altres elements de promoció del Banc de Sang i Teixits de Girona per lliurar als nois i noies que han col·laborat.Data de realització: 03/22/2021 | Data de la darrera actualització: 03/22/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300