Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes es prepara per la Setmana Santa 2021 adequant les seves platges i la vila per a blanencs i visitants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/23/2021 12:00:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes es prepara per la Setmana Santa 2021 adequant les seves platges i la vila per a blanencs i visitants

La Policia Local de Blanes ha registrat aquest cap de setmana l’entrada d’un 50% més de vehicles en relació a l’anterior. En Hostaleria, està previst que obrin un 90% dels càmpings

La ciutat de Blanes, on comença la Costa Brava, està ultimant aquests dies els preparatius per tenir-ho tot a punt de cara als dies centrals de Setmana Santa que es viuran a partir del proper cap de setmana, i especialment a principis del mes d’abril, quan és festiu a Catalunya i l’estat espanyol. El matí d’aquest dimarts ha finalitzat la instal·lació d’un dels ingredients que podran gaudir tant la ciutadania de Blanes com els i les visitants que previsiblement vindran aquests dies.


Instal·lació de les dutxes a les platges de Blanes, aquesta setmana
Es tracta de les dutxes que des d’avui ja estan funcionant a les principals zones de bany. De moment n’hi ha un total de 8 instal·lades, amb la previsió que de cara a la temporada de bany que s’iniciarà d’aquí a dos mesos, s’acabin de posar totes les que habitualment hi ha repartides arreu del litoral blanenc: a Cala Bona –Cala Sant Francesc-, la platja de Blanes Centre i les platges de la Marina i S’Abanell.


Els operaris de l’empresa Aigües de Blanes s’han encarregat -tant el matí d’avui dimarts com el d’ahir dilluns- de dur a terme el laboriós operatiu per anar instal·lant les dutxes a les platges. L’equipament permet tant dutxar-se com rentar-se els peus, i algunes d’elles disposen de nanses i un seient perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin utilitzar-les de manera més còmoda i segura.

Anivellament, neteja de la sorra i altres serveis

Prèviament a la instal·lació de les dutxes, la setmana passada es va estar anivellant la sorra de les platges perquè, després dels darrers temporals, estigués més ben repartida i a punt per rebre els primers banyistes de pre-temporada, que el passat cap de setmana ja van començar a proliferar. No s’hi ha fet una actuació exhaustiva, ja que pel temps en què estem, encara hi ha força probabilitats que vinguin nous temporals que arrosseguen sorra abans de la temporada de bany.


D’altra banda, durant els dies en què previsiblement hi haurà més afluència a les platges, es reforçarà la neteja de la sorra manual i mecànica. S’ampliarà la neteja que periòdicament es fa a les platges un cop per setmana, i es passarà a fer diària. D’igual manera, s’intensificarà la recollida de les deixalles llençades a les papereres a tocar de les platges, i es netejaran cada dia tant les dutxes com el mobiliari urbà.

Un altre servei que es reforçarà per Setmana Santa seran els lavabos públics que hi ha a la platja de Blanes Centre, al Lloc de Socors de Protecció Civil Blanes del costat del Club de Vela. A partir del proper cap de setmana del 27 de març i fins el 6 d’abril –quan finalitza aquest període festiu a Blanes, ja que el municipi compta amb un dia festiu afegit després de Dilluns de Pasqua- s’ampliarà els horaris respecte l’habitual atenció al públic. Funcionarà tots els dies des de 2/4 d’11 del matí fins 2/4 de 7 de la tarda.


Per últim, aquests propers dies està previst que s’instal·lin en els accessos a les zones de bany de Blanes 10 cartells informatius COVID. Es tracta dels mateixos elements que l’Ajuntament de Blanes ja va desplegar l’estiu passat, quan es va activar la Temporada de Bany, coincidint amb l’inici de la desescalada. S’hi informa sobre la obligatorietat de dur la mascareta i mantenir la distància de seguretat, així com la resta de mesures que cal tenir en compte durant l’estada a les platges.

Un 50% més de vehicles el primer cap de setmana de desconfinament

Totes les previsions apunten que, si no canvien les mesures de contenció COVID i es torna a restringir la mobilitat territorial, Blanes rebrà l’augment poblacional que acostuma a haver per Setmana Santa, tot i que potser en menor mesura. Una prova ha estat que el passat cap de setmana, el darrer abans que comenci la Setmana Santa el 27 de març, la Policia Local de Blanes ha registrat un considerable augment de trànsit en comparació al cap de setmana anterior.


Blanes Centre, dissabte passat
Més concretament, el passat cap de setmana del 19 al 21 de març es va registrar l’arribada d’un total de 143.815 vehicles pels principals punts d’entrada per carretera, gairebé un 50% més en relació al cap de setmana anterior. Entre el 12 i el 14 de març el total de vehicles que van passar pels tres principals punts d’entrada van ser 99.601. Aquestes xifres són la suma de les captacions fetes des dels tres principals punts d’entrada a la vila: la Carretera de Blanes a Tordera, la Carretera d’Accés a la Costa Brava i la Carretera de Blanes a Malgrat.

Previsió d’obertura d’establiments turístics

Respecte els establiments turístics de la vila, l’Oficina de Turisme ha fet un sondeig per tenir una radiografia aproximada prèvia respecte quins estaran oberts per Setmana Santa i quins esperaran a fer-ho més endavant. Dels tres tipus d’allotjaments, els Càmpings de Blanes són els que han avançat que obriran en un major nombre, el 90%, ja que ho faran 6 dels 7 establiments.


Oficina de Turisme, a la Plaça Catalunya
En canvi en Hotels, Hostals i Pensions, del total de 17 establiments que hi ha registrats a Blanes, han anunciat que obriran entre el 26 de març i el 5 d’abril 7 d’ells. Cal recordar que l’estiu passat, dels 10 hotels, només en van obrir 5. Per últim, quant a Apartaments Turístics, dels 25 que hi ha en total, han avançat que obriran 7 d’ells.
Data de realització: 03/23/2021 | Data de la darrera actualització: 03/23/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300