Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal de Blanes celebra el Dia Mundial de la Síndrome de Down amb una ‘Taula de Llibres’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/26/2021 08:42:36 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Biblioteca Comarcal de Blanes celebra el Dia Mundial de la Síndrome de Down amb una ‘Taula de Llibres’

També s’ha editat un cartell i un punt de llibre que s’ha encarregat de confeccionar Jaume Pont, un jove blanenc de 31 anys amb la Síndrome de Down que col·labora a la biblioteca

Durant tots aquests dies la Biblioteca Comarcal de Blanes s’ha sumat a la celebració del ‘Dia Mundial de la Síndrome de Down’ que s’escau el 21 de març. Es porta commemorant des del 2012 per un decret establert per les Nacions Unides, i el seu objectiu no és altre que crear consciència en la societat sobre el valor que tenen aquestes persones tot i la seva discapacitat intel·lectual.


Es tracta de reivindicar les seves aportacions, drets i independència per a la presa de les seves pròpies decisions i creixement personal. Un bon exemple d’aquests valors és precisament en Jaume Pont, un jove blanenc de 31 anys d’edat amb la Síndrome de Down que col·labora amb la Biblioteca Comarcal de Blanes des de fa temps.


En Jaume vol ser bibliotecari i, malgrat té feina estable, la seva inquietud el va dur a superar un curs de formació bàsica organitzat conjuntament per la Facultat de Biblioteconomia i Documentació, i la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD). Actualment és el responsable del ‘Racó d’en Jaume’ a la biblioteca, i amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la SD, s’ha encarregat de confeccionar el cartell i un punt de llibre amb les sigles de la Fundació Catalana Síndrome de Down.

El cartell i els punts de llibre completen la ‘Taula de Llibres’ que s’exposa al vestíbul de la Biblioteca Comarcal, on hi ha un recull del material sobre la SD que hi ha al fons de préstec de la biblioteca. Com sol ser habitual a les taules temàtiques que organitza aquest servei, hi ha llibres i DVDs. En aquest darrer cas hi ha ‘La Historia de Jan’, una pel·lícula que va ser gravada durant sis anys pels seus pares, una narració visual discreta en la forma, però rica en contingut humà.


Es va estrenar al 2016, i va ser nominada als Premis Forqué, així com per a les Medalles del Cercle d’Escriptors Cinematogràfics, en tots dos casos a la categoria de ‘Millor Documental’. D’altra banda, va rebre el premi ‘Ola de Oro’, dels Premis Família, així com el premi ‘¡Qué bello es vivir!’ que atorga Cinemanet.
Data de realització: 03/26/2021 | Data de la darrera actualització: 03/26/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300