Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes aprova un Pla d’Inversions Plurianual 2021-2024 per primera vegada, valorat en uns 30 M€


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/26/2021 10:15:24 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesL’Ajuntament de Blanes aprova un Pla d’Inversions Plurianual 2021-2024 per primera vegada, valorat en uns 30 M€

Estableix les principals prioritats pels propers quatre anys, sense recórrer a més endeutament, i permetrà fer grans projectes a llarg termini

El punt més destacat del ple celebrat ahir ha aprovat un Pla d’Inversions Plurianual 2021-2024 que ha fet història per dues raons. És la primera vegada que l’Ajuntament de Blanes aprova un Pla d’Inversions Plurianual, i també és pioner perquè abasta un període de temps que va més enllà d’un mandat. Una altra distinció és que el pla genera un sistema que permetrà fer inversions a llarg termini, però sense haver d'augmentar el sostre d'endeutament bancari, que sol ser el procediment a què han de recórrer habitualment les administracions locals per poder finançar les seves inversions.


El Pla d'Inversions 2021-2024 s'ha aprovat amb la unanimitat
dels 21 regidors i regidores que formen part del consistori
En aquest mateix punt, presentat pel regidor d’Hisenda, Carlos Garzon, també s’ha aprovat provisionalment l’expedient de modificació del pressupost municipal vigent, que autoritza a fer les operacions comptables necessàries per finançar els projectes. El pla està valorat en uns 30 M€, i s’ha aprovat per unanimitat, és a dir, amb el recolzament de tots els grups polítics municipals: ERC, PSC, BECP, JxB, C’s i el regidor no adscrit.


Carlos Garzón, regidor d'Hisenda, durant la presentació
del Pla d'Inversions
La proposta es va començar a treballar amb els diferents grups polítics el novembre del 2019, amb l’objectiu d’establir un projecte per 4 anys, els què abasta un mandat. A l’esclatar la pandèmia a principis de l’any passat, es va haver de deixar de banda per afrontar qüestions més peremptòries. Aquests darrers mesos s’han reprès les reunions i trobades, de manera que totes les forces polítiques han participat en el debat del seu contingut fins culminar amb la seva presentació a ple.

Pla d’Inversions 2021-2014: Projectes Prioritaris

El Pla d’Inversions 2021-2024 ha permès establir les principals prioritats a desenvolupar a la vila aquests quatre anys, alhora que és prou permeable com per tenir capacitat per atendre necessitats urgents si és menester. Inclou alguns dels grans temes que durant els darrers anys s’han anat tractant, i que es consideren de vital necessitat pel municipi.


Una de les inversions previstes: l'Arranjament de l'Avinguda Vila
de Madrid, al cor de la Zona Turística de Blanes
Un dels apartats més destacat són reformes urbanístiques integrals de tres veïnats: l’Avinguda Vila de Madrid –al cor de la Zona Turística, un dels projectes més desitjats-, dotat amb un pressupost de 2 M; els barris 2 i 3 de Valldolig, que també compta amb 2 M€; i el veïnat de Sa Carbonera, amb 1’5 M€. Per la seva banda, la reforma de la Plaça Onze de Setembre, a Mas Enlaire, té una consignació d’1 M€.


La reforma del barri de Valldolig, una altra de les inversions previstes
També es destinarà 1’1 M€ per a l’asfaltat de diferents zones; 1’3 M€ per a la substitució de les actuals lluminàries per LED als barris on encara s’ha de fer; 450.000 € per a la cobertura de diverses instal·lacions; la creació de la nova Sala Cultural Polivalent, a la Planta Baixa del Teatre de Blanes, que compta amb una partida de 155.000 €.


Jaciment Romà d'Els Padrets, una altra inversió prevista
D’igual manera, estan inclosos els projectes que s’han estat treballant especialment durant tot aquest temps. Tres d’ells són la nova Prefectura de la Policia Local i Protecció Civil, amb una partida de 4’2 M€; la Protecció i Consolidació del Jaciment Arqueològic dels Padrets, amb una consignació específica de 250.000 € -a banda de la que ja hi ha per a la consolidació del talús-; i la Protecció del Delta de la Tordera, amb un pressupost que volta l’1 M€.

Resta de temes tractats al ple municipal

El ple d’ahir també va aprovar l’adhesió al Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, així com el nou conveni amb el Consell Comarcal de la Selva pel servei de recollida i control dels animals de companyia abandonats, perduts i/o ensalvatgits (gossos, gats i fures). Tots dos punts es van aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant la celebració del ple
També es van debatre tres mocions. La primera, presentada per Ciutadans, era per evitar l’ús partidista dels mitjans de comunicació, web i xarxes socials institucionals, i no va prosperar. Van votar-hi a favor, a banda del grup proponent, el PSC i JxB, i en contra ERC, BECP i el regidor no adscrit. La segona proposta d’acord la presentaven BECP i ERC a favor de la diversitat de gènere i per la igualtat de drets de les persones trans, que es va aprovar per unanimitat.

Respecte la moció presentada pel Consell Local de la Joventut de Blanes (CLJB) en suport a la reubicació del material de la mateixa entitat en dependències municipals, no va prosperar. Un total d’11 grups van votar en contra (ERC, BECP i el regidor no adscrit), i els altres 10 (PSC, JxB i C’s) es van abstenir. Per últim, el ple es va tancar amb l’habitual apartat de Precs i Preguntes.

La sessió plenària ordinària del mes de març celebrat ahir es va poder seguir íntegrament en directe per streaming al perfil Facebook oficial, on ara està allotjat el vídeo: https://www.facebook.com/144013812322321/videos/664551804237982; el perfil de Youtube, per televisioblanes, i per Ràdio Blanes.Data de realització: 03/26/2021 | Data de la darrera actualització: 03/26/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300