Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les tres parròquies de Blanes han adaptat la Benedicció de Rams de diumenge per complir les mesures COVID


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/27/2021 08:01:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Les tres parròquies de Blanes han adaptat la Benedicció de Rams de diumenge per complir les mesures COVID

S’acollirà a l’interior de les esglésies amb aforaments limitats, i es farà una benedicció als qui es quedin fora sense aspergir-los amb aigua beneïda

Demà diumenge s’encetaran els actes religiosos de la Setmana Santa, que es podrà viure de manera força diferent a l’any passat, quan no es va poder celebrar cap activitat durant l’etapa més dura del confinament per la pandèmia. Ara bé, les tradicionals litúrgies s’han hagut d’adaptar a les mesures de seguretat per contenir la COVID-19, per tant tampoc seran com se solia fer temps enrere.


Imatges d'Arxiu: Benedicció de Rams 2019
El primer acte que s’ha hagut d’adaptar és la Benedicció de Rams, que s’allotja a les tres parròquies de Blanes. Demà es restringirà la participació als respectius aforaments que hi hagi a l’interior de cada església. Abans de començar la celebració litúrgica, hi haurà un exhaustiu control dels respectius aforaments que hi ha a les parròquies on s’hi allotjarà.

Conforme els feligresos vagin entrant, es comptarà el nombre màxim permès –un 30% del total- i, quan s’hi hagi arribat, es tancaran les portes d’accés. Llavors el rector sortirà a l’exterior i demanarà a qui s’hagi quedat fora que se situïn amb la necessària distància de seguretat, procedint tot seguit a fer la tradicional benedicció sense moure’s de l’entrada, i sense aspergir als participants amb aigua beneïda.

ParròquiaHorari BenediccióAforament
Santa Maria12’00 h
140 persones
Sagrada Família (Els Pins)12’00 h
40 persones
Santa Teresa (Ca la Guidó)10’30 h
52 persones

Segurament el què no canviarà demà diumenge, quan hagi acabat la benedicció, és el què habitualment solen fer les famílies: donar una passejada per Blanes o fer un altre dels entreteniments d’aquesta època de l’any, sobretot si hi ha mainada. Es tracta d’anar a admirar les autèntiques i dolces obres d’art en què es transformen les conegudes ‘Mones de Pasqua’, que ja fa dies que tempten la canalla i qui no ho és tant des dels aparadors de fleques i pastisseries.
Data de realització: 03/27/2021 | Data de la darrera actualització: 03/27/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300