Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes estrena l’espectacle #BombollaSegura, que reivindica la #CulturaSegura, el Dia Mundial del Teatre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/28/2021 07:25:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOBlanes estrena l’espectacle #BombollaSegura, que reivindica la #CulturaSegura, el Dia Mundial del Teatre

El músic blanenc Carles Marigó i el ballarí Jaume Sangrà van protagonitzar ahir una sorprenent i emotiva performance a l’aire lliure dins d’una bombolla gegant

La tarda-vespre d’aquest passat dissabte, coincidint amb el Dia Mundial del Teatre, Blanes va ser la privilegiada ciutat que va allotjar l’estrena a l’estat espanyol d’un espectacle que trenca totes les concepcions prèvies de l’art. Presentada amb el nom #BombollaSegura, reivindica el conegut lema #CulturaSegura, i transmet l’experiència dels artistes en aquests temps COVID durant el confinament i en l’actualitat, quan es lluita per tornar a la normalitat.


Espectacle #BombollaSegura, dissabte al vespre, Plaça dels Països Catalans
Es tracta d’una performance inusual i engrescadora, que feien bategar les emocions a flor de pell amb una música molt sentida, i amb una posada en escena rotunda i agosarada, i que ja dóna pistes respecte l’espectacle al què s’assistirà. Es va ubicar a l’aire lliure, més concretament a la Plaça dels Països Catalans, davant del mar, on s’hi va instal·lar una bombolla de mida gegantina.


Per la seva banda, el públic participava directament del muntatge, ja que els espectadors que van assistir a les dues sessions que es van fer, estaven situats rodejant la bombolla gegant. Com és habitual, es van guardar totes les mesures de seguretat sanitària COVID, com és la distància de seguretat, mascareta i aforament controlat. En cadascun els passis van assistir-hi un centenar de persones.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, saluda Carles Marigó al terme de l'espectacle
Entre els assistents s’hi van comptar el regidor de Cultura, Albert Sanz, i l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui van felicitar els artistes per l’emotiu espectacle, i per haver triat Blanes per estrenar-lo. De fet, quan van acabar tots dos passis, va ser constant la cua de gent que es va acostar als dos artistes per felicitar-los i saludar-los, especialment a Carles Marigó, qui va explicar el privilegi que havia significat que l’obra creada conjuntament amb Jaume Sangrà hagués pogut veure la llum per primera vegada a la seva vila de naixement.


El regidor de Cultura, Albert Sanz, durant l'execució de l'espectacle
Guanyador de la beca SOS Cultura de la Fundació Carulla

Durant tres quarts d’hora, el polifacètic músic blanenc Carles Marigó i l’artista de teatre físic Jaume Sangrà, van transmetre a través de la música i el moviment tot tipus de sensacions que el públic va compartir fascinat des del primer fins al darrer moment. El què plantegen és una performance distòpica, que parla sobre el distanciament social en l’art, dissenyada específicament per aquest moment històric marcat per la pandèmia.


Els dos artistes van convidar al públic a reflexionar sobre l’actual situació, exposant vivències personals però, sobretot, aportant una visió del futur plena d’esperança a través de l’escalf de l’art. S’hi inclouen elements estètics que aquest darrer any tothom s’ha acostumat a veure, utilitzats en aquest cas amb una intencionalitat expressiva evident.


La inicial sensació d’aïllament d’una persona envers el món que es planteja al principi de l’espectacle va anar progressant al llarg de l’espectacle, per mostrar la necessitat de les relacions afectives i de la interacció social entre els humans. La música i el moviment a través de Carles Marigó i Jaume Sangrà, que exploren el llenguatge musical i gestual, són els canals que utilitzen per arribar al públic. El què han pretès els seus creadors és compartir el procés alliberador de l’art i transmetre un missatge esperançador. #BombollaSegura va guanyar la beca SOS Cultura 2020 de la Fundació Carulla, i explora el tema de l’aïllament des d’una manera certament original.

La creació de Marigó i Sangrà, al Festival de Dansa Sismògraf 2021

Després de la seva estrena a Blanes, #BombollaSegura ja té una completa agenda d’actuacions. Una d’elles serà al Festival de Dansa Sismògraf d’Olot, l’epicentre de la dansa a Catalunya, amb una doble vessant: ser alhora un mercat i una festa de la dansa. L’espectacle es farà el dissabte 17 d’abril, i abans també s’haurà ofert aquest proper dijous, 1 d’abril, al Festival de Pasqua de Cervera.


Carles Marigó és intèrpret, creador i improvisador. S’ha format com a pianista clàssic a l’ESMUC i al Conservatori Tchaikovsky de Moscou. Ha estat músic resident a La Pedrera, l’Atlàntida de Vic o el Zamus Zentrum Für Alte Musik Köln, a Colònia (Alemanya). També ha format part de projectes de música experimental, clàssica, jazz, tradicional catalana, teatre, dansa, etc. L’any passat la revista ‘Núvol’ li va atorgar el Premi Castafiore 2020 a la seva trajectòria.


Jaume Sangrà és Graduat en Teatre Físic per l’Institut del Teatre, i ha participat en nombrosos projectes escènics treballant amb Veronika Riedbauchová, Pep Pla, Miquel Górriz, Carles Salas, Joan Maria Segura, Helena Tornero i Xavier Erra, entre d’altres. És coreògraf del projecte Symphony i docent al Col·legi de Teatre de Barcelona. Forma part de l’equip de coordinació artística i docent dels Encontres CaixaEscena.Data de realització: 03/28/2021 | Data de la darrera actualització: 03/28/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300