Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes enceta els actes religiosos i populars de la Setmana Santa 2021 celebrant el Diumenge de Rams


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/28/2021 11:40:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SetmanaSanta_CreuBlanes enceta els actes religiosos i populars de la Setmana Santa 2021 celebrant el Diumenge de Rams

S’han fet les tradicionals benediccions a l’interior i a l’exterior de les esglésies amb aforaments limitats i complint les mesures COVID

Avui diumenge Blanes ha pogut complir amb el primer dels actes que marquen el calendari d’activitats religioses populars de la Setmana Santa 2021. Ha estat un motiu d’alegria per la multitud de fidels i vilatans que no acostumen a perdre’s la celebració del ‘Diumenge de Rams’, ja que l’any passat el confinament per prevenir l’avanç de la pandèmia va impedir que es pogués fer.


Diumenge de Rams a l'Església Santa Teresa de Ca la Guidó
Malgrat tot, l’emergència sanitària encara és molt present, i per tant aquesta activitat, com totes les del calendari religiós, s’han hagut d’adaptar o suprimir en compliment de les mesures de contenció COVID. Per això, la tradicional Benedicció de Rams de palmes, palmons i fulls de llorer s’ha fet restringint la participació als respectius aforaments que hi ha als tres temples catòlics on es fa cada any.

Benediccions de Rams amb mesures COVID

Abans de començar la celebració litúrgica, hi ha hagut un exhaustiu control dels respectius aforaments que hi ha a les tres parròquies on s’ha allotjat aquest matí. A mesura que els feligresos anaven entrant a l’interior dels espais, s’ha anat comptant un per un per controlar que no se superés l’aforament permès, que en l’actualitat continua sent del 30% del total.


Diumenge de Rams a l'interior de l'Església Santa Maria
Les benediccions s’han fet tant dins com fora de les respectives esglésies. Les de fora s’han fet des de l’entrada a les respectives parròquies, sense moure’s entre la gent congregada per repartir la benedicció, ja que les mesures de contenció de la pandèmia així ho indiquen. A Blanes s’han fet tres benediccions de rams.


Diumenge de Rams a l'exterior de l'Església Santa Maria
La més matinera ha estat la que s’ha fet a la Parròquia Santa Teresa, a Ca la Guidó, a 2/4 d’11 del matí. Després han estat la Parròquia Santa Maria, al centre de la vila, i la Parròquia Sagrada Família, al barri d’Els Pins, on ha tingut lloc a la mateixa hora, les 12 del migdia. Un cop finalitzada la benedicció, com sol ser la pràctica popular, moltes famílies han aprofitat el primer diumenge de Setmana Santa per passejar, o bé anar a buscar el típic Tortell de Rams o guaitar les mones de pasqua a les fleques i pastisseries.Data de realització: 03/28/2021 | Data de la darrera actualització: 03/28/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300