Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha celebrat un any més ‘L’Hora del Planeta’ apagant la il·luminació de l’Ajuntament i de les fonts ornamentals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/29/2021 10:20:03 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ha celebrat un any més ‘L’Hora del Planeta’ apagant la il·luminació de l’Ajuntament i de les fonts ornamentals

Es va fer dissabte, des de 2/4 de 9 fins 2/4 de 10 de la nit, i l’objectiu d’aquest simbòlic gest és conscienciar sobre la lluita contra el canvi climàtic

Fidel a la seva cita anual, que coincideix sempre amb el darrer cap de setmana del mes de març, l’Ajuntament de Blanes es va sumar dissabte passat a ‘L’Hora del Planeta’. La campanya internacional que simbolitza la lluita contra el canvi climàtic a través de l’estalvi energètic es va traduir en apagar la il·luminació de cinc indrets d’arreu del municipi.


Façana de l'Ajuntament de Blanes amb la il·luminació apagada,
dissabte passat
D’una banda, la façana principal de l’edifici consistorial, i de l’altre quatre fonts ornamentals que hi ha a la vila: a la Rotonda dels Focs, a la Rotonda del barri de La Plantera, i a les Places Solidaritat i dels Països Catalans. L’apagada de l’enllumenat es va fer durant 60 minuts, el què dóna sentit al mateix títol de la campanya, ‘L’Hora del Planeta’, des de 2/4 de 9 fins 2/4 de 10 de la nit.


Operari dels Serveis Municipals apagant la il·luminació
Per fer-ho efectiu, la coordinació ha anat a càrrec del Departament de Medi Ambient, comptant amb el suport dels Serveis Municipals –conegudes també popularment com les Brigades Municipals- i l’empresa Aigües de Blanes. La idea és que els ajuntaments que donen suport a la campanya apaguin els seus edificis més emblemàtics, per això arreu del món dissabte van emmudir lumínicament monuments com ara la Torre Eiffel de París o el Coliseu de Roma.


Font Ornamental de la Plaça dels Països Catalans apagada
Actualment ‘L’Hora del Planeta’ és un moviment mundial reconegut per milers de ciutats de gairebé 200 països que, durant les anteriors edicions, ja han arribat a apagar 17.000 monuments i edificis emblemàtics. La iniciativa uneix a ciutadans i ciutadanes, empreses, ajuntaments i tota mena d’institucions per lluitar contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.
Data de realització: 03/29/2021 | Data de la darrera actualització: 03/29/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300