Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Hospital de Calella permet des d’ara l’entrada d’un acompanyant als parts per cesària no urgents


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/29/2021 07:31:58 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Corporacio de Salut Maresme-laSelvaL’Hospital de Calella permet des d’ara l’entrada d’un acompanyant als parts per cesària no urgents

Aquesta acció, que afavoreix la satisfacció de les gestants, només es permet quan hi ha una estabilitat clínica tant de la mare com del futur nadó

Des d’aquest mes de març les mares de la Selva Marítima i el nord del Maresme que han de donar a llum a l’Hospital Sant Jaume de Calella per cesària no urgent, ho han pogut fer acompanyades durant el procés quirúrgic. L’objectiu és afavorir la satisfacció de les gestants i disminuir els nivells d’angoixa que pot representar aquest procés per a elles.


Part amb cesària amb acompanyament
Fotografia: Corporació de Salut del Maresme i la Selva
La nova pràctica s’està duent a terme des de principis d’aquest mes de març, i ja s’han fet quatre cesàries amb acompanyament des de llavors. Segons el comunicat fet públic per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el fet de poder escollir una persona perquè les acompanyi en el part aporta nombrosos beneficis, com ara l’augment de la satisfacció de la gestant, la disminució de l’angoixa i de la necessitat d’administrar fàrmacs per calmar el dolor.

També permet una major implicació de l’acompanyant en el procés del part, i fa possible el contacte pell amb pell en el cas que la mare no el pugui dur a terme immediatament després del naixement. La cap de llevadores de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Maria Ángeles Añaños, sosté que es pot crear un vincle amb més facilitat amb el nadó perquè, des del moment del naixement, tant la mare com l’acompanyant estan amb el nadó, i no se’n separen.

Condicionants i mesures especials COVID-19

L’acompanyant escollit per la mare només pot estar present en aquelles cesàries no urgent, i sempre i quan hi hagi una estabilitat clínica de la mare i el futur nadó en el moment de la intervenció. A més a més, l’acompanyant ha de ser la mateixa persona durant tot el procés, i a la mare se l’informa quan aquest tipus de part és una possibilitat real després de les valoracions mèdiques pertinents. En una de les consultes rutinàries amb la llevadora se li explica el procediment i se li entrega un díptic amb el detall de la informació

Posteriorment, la gestant i l’acompanyant hauran de signar el consentiment d’acceptació. Pel context de la pandèmia, 14 dies abans de la inducció del part es realitza l’enquesta epidemiològica de la COVID-19, tant a la gestant com a l’acompanyant. A més, a totes les gestants se’ls hi realitza una PCR 48 hores abans de la cesària o una PCR ràpida en cas que ingressin en treball de part.Data de realització: 03/29/2021 | Data de la darrera actualització: 03/29/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300