Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ajorna pel 2022 la celebració del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici per la COVID-19


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/30/2021 09:08:03 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ajorna pel 2022 la celebració del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici per la COVID-19

Ahir es va reunir la Comissió Tècnica del certamen, i el consistori afronta la suspensió com una oportunitat per plantejar-se un canvi de model organitzatiu

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Blanes ha fet pública una notícia que esperaven saber de manera especial la ciutadania de la vila, així com els prop d’un milió de visitants que participen en aquest esdeveniment cada any. Aquest dimarts ha donat a conèixer que el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava – Trofeu Vila de Blanes, ha hagut d’ajornar-se de nou per a l’any següent, en aquest cas pel 2022, quan se celebrarà el 50è aniversari.
L’any passat ja es va haver de prendre aquesta mateixa decisió pel mateix motiu, les mesures de contenció de la pandèmia, que no permeten organitzar esdeveniments amb grans aglomeracions com és el cas del certamen pirotècnic blanenc. En aquesta ocasió, però, l’anunci de la suspensió s’ha avançat dos mesos en relació al 2020, ja que l’any passat es va voler esperar fins el darrer moment per veure si les condicions sanitàries milloraven.

Celebració del 50è Concurs de Focs d’Artifici pel 2022

El Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, organitzador del concurs, ha estat sondejant durant les darreres setmanes altres festivals pirotècnics i grans esdeveniments similars que mouen igualment grans quantitats d’espectadors, per veure si es mantenien o no. Exemples com la Semana Grande de Donostia/San Sebastian, que ni tan sols s’han plantejat enguany fer el seu concurs, o bé el més important del món: el Celebration of Light de Vancouver (Canadà), que ja van anunciar la seva suspensió.


Comissió Tècnica Concurs de Focs, dilluns al vespre
Davant aquesta situació, s’ha optat per ajornar pel 2022 l’esperada celebració del primer mig segle de vida que complia el Concurs de Focs l’any passat, coincidint amb el 2020. Abans de fer pública la decisió, ahir al vespre es va convocar la Comissió Tècnica del Concurs de Focs d’Artifici, encapçalada per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, per posar-ho en comú.


La Comissió Tècnica la van encapçalar l'alcalde, Àngel Canosa,
i el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz
Els membres de la comissió van coincidir en que, donades les actuals circumstàncies i les perspectives dels propers mesos, el més assenyat és suspendre el certamen, i no posposar més una decisió que difícilment canviarà durant els propers mesos. Lògicament, ha estat una resolució feta a contracor, però presa tocant molt de peus a terra.

Una oportunitat per canviar el model organitzatiu i atraure inversió privada

En aquesta mateixa línia, des de l’Ajuntament de Blanes s’ha volgut donar un tomb a la situació, i aprofitar l’ocasió per donar-li la volta. Abans que voler allargar les lamentacions per no poder celebrar el festival pirotècnic, es vol plantejar com una oportunitat per intentar plantejar un canvi de paradigma del concurs. És a dir, analitzar el model que s’ha estat fent els darrers anys i replantejar tant la manera d’organitzar-lo com de finançar-lo, fent una aposta per atraure una major inversió privada, implicant-los en un esdeveniment que ja compta amb un ressò i un abast internacional.


Tot el temps que ara s’hagués destinat a organitzar el concurs d’enguany, s’esmerçarà en plantejar-se com podrà ser el 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici 2022, optimitzant i rendibilitzant aquest temps per fer-ho encara millor de cara a l’any vinent. També es reprendrà la feina que ja s’havia estat fent durant bona part del 2019 i principis del 2020 pel que fa als actes commemoratius.

Commemoració del 50è aniversari farcida d’activitats

L’any passat l’esclat de la pandèmia es va produir precisament quan faltaven tot just dues setmanes per celebrar la Roda de Premsa on s’havien de donar a conèixer els principals eixos de la commemoració del 50è aniversari del festival pirotècnic. El calendari, que s’allargava fins a finals del 2020, incloïa activitats culturals, lúdiques, mediàtiques, populars, tradicionals i de tota mena, així com concursos de talents i altres atractives cites i celebracions.


També va significar haver de suspendre la contractació de les sis pirotècnies que ja s’havien triat: dues d’estrangeres i quatre de l’estat espanyol. I és que pel concurs del 2020, en relació al 2019, s’havia augmentat una nit més de focs en ocasió del 50è aniversari. L’actor, autor i director teatral Quim Masferrer havia de ser l’any passat l’ambaixador del 50è aniversari del Concurs de Focs, un compromís que el popular artífex de l’aclamat programa ‘El Foraster’ va acceptar de molt bon grat pel seu lligam amb la ciutat on comença la Costa Brava.


A banda de Quim Masferrer, per a l’organització dels actes commemoratius, l’Ajuntament ja comptava amb la complicitat d’un bon grapat d’entitats, empreses, institucions i col·lectius tant del municipi com foranis, així com –de manera especial- de diversos mitjans de comunicació que s’havien compromès a col·laborar-hi. Unes contribucions que, de cara al 2022 s’espera poder mantenir i augmentar.
Data de realització: 03/30/2021 | Data de la darrera actualització: 03/30/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300