Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Taula Informativa de l’AECC de Blanes amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Còlon


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/01/2021 04:59:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Taula Informativa de l’AECC de Blanes amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Còlon

També ha promogut una exposició que s’instal·larà al vestíbul de l’Hospital Comarcal de Blanes del 6 al 12 d’abril

La secció local de l’Associació Contra el Càncer de Catalunya (AECC) ha instal·lat al llarg de tot el matí d’aquest dijous una Taula Informativa al cèntric Passeig de Mar, atesa per un grup de voluntàries de l’entitat blanenca. L’activitat s’ha fet amb motiu del Dia Mundial per a la Prevenció del Càncer de Còlon, que se celebra el 31 de maig, és a dir: ahir dimecres.


L’objectiu ha estat informar sobre aquesta malaltia, així com recollir fons econòmics a través de la venda de material de merchandising, així com recollint donatius. La prova per detectar de manera precoç el càncer de còlon és detectant sang oculta en femta, per això l’eslògan d’aquest 2021 és ‘Perquè prevenir el càncer de còlon et costa una merda no fer-ho et pot costar la vida’.

Prova de Càncer de Còlon Gratuïta

El càncer de còlon és el més freqüent, però també un dels més fàcils de tractar si es diagnostica a temps mitjançant aquest test de detecció de sang oculta en femta (TSOF). És una prova no invasiva, no dolorosa i gens molesta, que identifica sang no visible en la femta per detectar lesions en el còlon que podrien derivar d’un tumor maligne. La població de risc són homes i dones d’entre 50 i 69 anys.


El kit per a la prova de càncer de còlon acostuma a incloure un recipient, una petita espàtula, uns guants i un sobre per desar-hi la mostra. És gratuïta, i tothom qui estigui a la franja d’edat de la població de risc pot demanar fer-se la prova al seu corresponent centre d’atenció primària, és a dir, als seus ambulatoris.

Exposició sobre el Càncer de Còlon del 6 al 12 d’abril a l’Hospital de Blanes

Amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Còlon, l’AECC de Blanes també ha promogut l’organització d’una exposició, comptant amb el suport de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Es tracta d’una exposició itinerant que durant aquests últims dies s’ha allotjat a la Facultat de Medicina de Girona.


La mostra s’allotjarà a partir del proper dimarts 6 d’abril i fins al dilluns 12 d’abril al vestíbul de l’Hospital Comarcal de Blanes. Igual que la Taula Informativa que s’ha instal·lat avui al Passeig de Mar, a l’exposició es parla que la millor prevenció pel càncer de còlon és fer-se la prova de femta, ja que en l’actualitat aquest tipus de càncer és el de major incidència a les comarques gironines, per davant del de mama o el de pròstata, amb 631 casos diagnosticats al 2020.
Data de realització: 04/01/2021 | Data de la darrera actualització: 04/01/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300