Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Hospital Comarcal de Blanes allotjarà a partir del 6 d’abril una exposició sobre el Càncer de Còlon


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/01/2021 07:40:05 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FEMTA DIBUIXL’Hospital Comarcal de Blanes allotjarà a partir del 6 d’abril una exposició sobre el Càncer de Còlon

Aquest passat dimecres, 31 de Març, se celebrava el Dia Mundial de Prevenció contra aquest tipus de càncer

El 31 de març se celebra el Dia Mundial per a la Prevenció del Càncer de Còlon. Coincidint amb aquesta jornada, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha donat a conèixer una activitat que tindrà lloc a l’Hospital Comarcal de Blanes per sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta malaltia.


Es tracta d’una exposició itinerant que s’allotjarà al vestíbul d’aquest centre sanitari a partir del proper dimarts, 6 d’abril. L’acció l’ha dut a terme des de la Junta Local de Blanes de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer té l’objectiu de conscienciar sobre la importància de participar en els programes de cribatge, que en molts casos permeten detectar a temps la malaltia, adreçat als homes i dones d’entre 50 i 69 anys.

Es fa mitjançant una prova molt senzilla, el Test de Sang Oculta en Femta (FSOF), i des de l’AECC recorda que aquest càncer és el de major incidència a les comarques gironines, per davant del de mama o pròstata, amb 631 casos diagnosticats al 2020. Es tracta a més a més del segon tipus de càncer que més morts causa a l’any a tot l’estat espanyol. L’any passat van morir 220 persones a causa d’un càncer de còlon en aquest territori.Data de realització: 04/01/2021 | Data de la darrera actualització: 04/01/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300