Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nau4 Espai Jove de Blanes farà un Taller de Rap i Poesia gratuït aquest mes amb el raper gironí Vinnie Kairòs


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/03/2021 08:28:38 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Nau4 Espai Jove de Blanes farà un Taller de Rap i Poesia gratuït aquest mes amb el raper gironí Vinnie Kairòs

Presentat amb el lema ‘Fes-te un Tema’, l’objectiu és que els i les alumnes formin part de la creació i enregistrament d’una cançó partint de zero i s’enregistri en estudi

Nau4 Espai Jove, el Casal de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes, continua imparable. Després del desplegament de diverses activitats al voltant de la commemoració del 8-M, el Dia Internacional de les Dones, està endegant diverses experiències que s’allotgen en aquest petit gran univers situat al polígon industrial.


Instal·lació Mural dedicat al Rap i la Poesia, organitzat
per NAU4 Espai Jove a la Biblioteca Comarcal, amb motiu del Dia Mundial de la Poesia
Un dels més interessants és el Taller de Rap i Poesia gratuït que es farà tots els vespres de tots els divendres d’aquest mes d’abril. Presentat amb el lema ‘Fes-te un Tema’, està adreçat als joves de Blanes que vulguin crear un tema conjunt utilitzant el rap, els recursos literaris o bé musicalitzant-lo. L’experiència està pensada perquè hi participin de manera presencial 10 joves, que cal que s’inscriguin prèviament a través d’instagram a @nau4_espaijove.


Tots i totes 10 joves que facin el taller participaran en una creació conjunta que es gravarà en estudi, amb bona qualitat. Més endavant, una altra possibilitat que s’ha plantejat és fins i tot arribar a gravar un videoclip. El taller forma part de les activitats organitzades per Nau4 Espai Jove amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, que es commemora el 21 de març.

Punt de Partida: un mural sobre el Rap i la Poesia

La primera d’elles ha estat la confecció d’un mural i un muntatge que aprofundeix sobre les connexions entre poesia i rap, penjat a l’aparador de la Biblioteca Comarcal, al costat de la seva Sala Jove. En el procés d’elaboració i disseny del mural han col·laborat diversos joves, entre ells dos grafiters i rapers com en Prodi, la Rady i en Joueven, en Lisis i el Noi de l’Aigua.


El mural amb estil grafiter és visible des de l’exterior de la Biblioteca Comarcal, i es va instal·lar el passat 19 de març, dos dies abans de la celebració del Dia Mundial de la Poesia. A l’interior del vestíbul, el mural es complementa amb una simulació de discs de vinil i figures retòriques, a més a més d’una infografia sobre la història del rap i els seus cantants, tant al panorama català com blanenc.

Taller impartit pel raper i pedagog gironí Vinnie Kairòs

El taller l’impartirà l’artista gironí Vinnie Kairòs qui, a més a més de rapejar, ha organitzat amb anterioritat diversos tallers de rap, sobretot a Girona. A Blanes ja compta amb una experiència anterior, amb motiu de la Festa dels Copatrons 2020, quan va participar amb altres artistes al concert Nit Jove organitzat al cicle festiu.


Vinnie Kairòs és raper, activista i pedagog del hip-hop. Va néixer a Arenys de Mar, i això explica la raó del títol del seu primer àlbum Sinera, l’anagrama d’aquesta població del Maresme, que denominava el món mític creat per l’escriptor Salvador Espriu. En aquest disc l’artista fincat a Girona bevia de les fonts de la Nova Cançó Catalana dels anys 70, anàlogament a com els primers rapers dels Estats Units ho van fer amb els temes de soul i funk, per simular així què hagués passat si el hip-hop hagués nascut aquí i no a l’altra costat de l’oceà Atlàntic.

El punt de connexió del rap i la nova cançó, tal com ho entén Vinnie Kairòs, és que malgrat semblin dos mons que estan a les antípodes, tenen coses en comú, com ara la protesta que declamen les seves lletres. A banda de cantant, també és dinamitzador cultural de l’Estació Espai Jove de Girona.
Data de realització: 04/03/2021 | Data de la darrera actualització: 04/03/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300