Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

8 dotacions de la Policia Local, Protecció Civil, Bombers i Mossos intervenen en un aparatós accident de trànsit amb vessament de gasoil a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/07/2021 11:51:37 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

8 dotacions de la Policia Local, Protecció Civil, Bombers i Mossos intervenen en un aparatós accident de trànsit amb vessament de gasoil a Blanes

Un tràiler amb matrícula de Polònia va impactar amb un fanal, que va rebentar-li el dipòsit de combustible. El seu conductor va ser detingut al negar-se a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia

Diverses dotacions de diferents cossos i empreses d’emergència, seguretat i logística van haver d’intervenir la tarda-vespre d’aquest passat dimarts a Blanes, per atendre un aparatós accident de trànsit que, sortosament, no va provocar cap ferit. Un camió de gran tonatge amb remolc, amb matrícula de Polònia va impactar contra un fanal de gran envergadura a l’Avinguda d’Europa, als afores del nucli municipal, arrencant-lo de la seva base.


El fanal, d’uns 12 metres d’alçada va quedar trabat sota del vehicle, que el va arrossegar encara uns quants metres abans que quedés aturat, provocant que se li rebentés el dipòsit de gasoil, que va començar a fuitar. Els fets van tenir lloc quan eren tres quarts de 6 de la tarda i un ciutadà va avisar la Policia Local de Blanes de l’accident, localitzat en el tram situat entre la rotonda de Mas Cremat i la que creua el Carrer Primer de Maig.

Intervenció de diversos cossos d’emergència, seguretat i logística

Immediatament, s’hi van adreçar dues patrulles de la Policia Local Blanes, així com Protecció Civil i els Bombers de la Generalitat. També es va activar l’empresa del servei de neteja i recollida de deixalles, Nora, així com l’electricista de guàrdia dels Serveis Municipals i operaris de l’empresa Aigües de Blanes. Els Bombers, ajudats per la Policia Local i Protecció Civil, van estar supervisant l’evacuació del combustible que vessava del dipòsit rebentat perquè no suposés cap perill.


Donades les característiques del vehicle de gran tonatge, és probable que s’arribessin a vessar al voltant d’entre 600 i 800 litres de gasoil. Durant tot l’operatiu es va tancar la circulació al tram afectat de l’Avinguda d’Europa, i es van repartir diversos sacs de sepiolita perquè absorbís el combustible. Paral·lelament, la Policia Local de Blanes va intentar contactar amb l’empresa responsable del camió, amb seu a Polònia, amb resultat negatiu.


Davant aquesta circumstància, es va requerir la presència d’una empresa de grues, que va acudir-hi amb dos vehicles, i es va encarregar finalment de retirar el camió de la via pública, delimitant-se amb tanques de protecció l’espai on s’havia fet el vessament de gasoil fins que avui al matí es retirés la sepiolita repartida per absorbir el combustible. L’operatiu va finalitzar pels volts de 2/4 de 10 de la nit, gairebé quatre hores més tard que s’havia posat en marxa.

Detenció del conductor del vehicle

Durant les diligències del cas, la Policia Local de Blanes també va demanar la col·laboració de la Unitat de Trànsit dels Mossos d’Esquadra perquè realitzessin la lectura del tacògraf del camió, i així poder disposar de les dades necessàries per a la formulació de l’atestat. Pel que fa al conductor del vehicle, un ciutadà d’origen ucraïnès, finalment va quedar detingut.


Així va ser després que es va negar a la petició de la Policia Local de Blanes perquè es sotmetés a les proves de detecció d’alcohol per determinar si havia estat circulant sota els seus efectes. El detingut està previst que passi aquest matí a disposició de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Blanes pel seu posterior trasllat a seu judicial.
Data de realització: 04/07/2021 | Data de la darrera actualització: 04/07/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300