Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La IX Mostra de Treballs de Recerca de la Selva omple de joves talents acadèmics el Teatre de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/17/2021 08:02:18 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TreballsRecercaSelvaIILa IX Mostra de Treballs de Recerca de la Selva omple de joves talents acadèmics el Teatre de Blanes

Alumnes de batxillerat de Blanes, Lloret, Tossa i Vidreres han presentat els treballs prèviament seleccionats entre tots els centres en un acte organitzat pel CRP Selva II

La tarda-vespre d’aquest passat divendres el Teatre de Blanes es va tornar a omplir de joves promeses en el món de la recerca i la investigació de diversos àmbits a través de la IX Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat de la Selva. Organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics de La Selva II amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, ha estat una nova ocasió per descobrir joves talents acadèmics.


Teatre de Blanes, aquest passat divendres
Prèviament a la celebració de la mostra, tots els treballs presentats han passat un procés de selecció en cadascun dels centres, valorant la creativitat, innovació i aplicació d’estratègies de recerca. El seu objectiu és reconèixer l’esforç esmerçat per l’alumnat i el professorat que fa la tutoria, i ahir van ser ells i elles els únics i úniques indiscutibles protagonistes de la vetllada compartida amb amics i familiars.

S’havien d’exposar un total de 15 treballs escollits d’estudiants de batxillerat procedents de centres educatius de Blanes, Lloret, Tossa i Vidreres. Finalment només van presentar-se’n 13, ja que les alumnes dels dos que representaven l’INS S’Agulla de Blanes no van poder assistir al estar confinades. La benvinguda va anar a càrrec de la directora del CRP Selva II, Pepa Celaya, seguida pel parlament del director dels serveis territorials d’Educació a Girona, Martí Fonalleras.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant el lliurament dels diplomes
El lliurament de diplomes al final de l’acte el van encapçalar en representació del municipi acollidor alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la tinenta d’alcalde d’Educació, Olga López. També van participar l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps; el regidor i la tècnica d’Educació de Lloret, Albert Fernández i Cristina Pinto; així com els inspectors del Departament d’Educació a la Selva Marítima, Maria Queldra i Joan Queldra. El parlament de cloenda va anar a càrrec de Maria Queldra, qui d’una manera molt emotiva va demanar als i les joves que omplien el Teatre de Blanes: ‘No abandoneu els vostres somnis’.


Parlament de Cloenda de Maria Queldra
A diferència d’altres anys, la presentació no va poder tancar-se amb l’habitual Fotografia de Família de guardonats i guardonades, professors/tutors, membres del CRP Selva II i autoritats assistents. Les mesures COVID van ser en tot moment presents a l’hora d’accedir i desallotjar el recinte, així com la obligatorietat de dur la mascareta posada i prendre la temperatura al entrar, entre d’altres precaucions.

Els assassins en sèrie, l’alcoholisme, les famílies LGTBI i altres temes

Com sol ser habitual, els 15 treballs de recerca seleccionats abasten temes molt variats, sorprenent al públic per la seva originalitat i erudició. Per sobre de tot, però, estava la convicció amb què van defensar-los, així com l’espontaneïtat barrejada amb la il·lusió i empenta que van encomanar. Durant les dues parts de què va constar l’acte es va parlar d’assassins en sèrie, epilèpsia, alcoholisme, feminisme a les aules, famílies LGTBI, o bé la programació de la llegendària màquina ‘Enigma’, entre d’altres.


Interludi musical dels alumnes de batxillerat artístic de l'Institut Serrallarga
A la mitja part, els alumnes del batxillerat artístic de l’Institut Serrallarga van oferir una actuació a base de diverses cançons d’estils prou variats. Els i les alumnes van interpretar en viu i en directe els temes acompanyats per les palmes del públic assistent, tocant els respectius instruments, cantant i ballant, en un interludi musical molt celebrat per tothom.


Presentació d'un dels dos treballs de recerca de l'Insitut Serrallarga, Maria Gutiérrez
Tot seguit, a la segona part, van intervenir els representants de dos dels tres instituts de Blanes: Serrallarga, i Sa Palomera, ja que les dues representants de l’INS S’Agulla estaven confinades i no van poder ser-hi presents. En representació de l’INS Serrallarga Abril Caballo va parlar sobre el lideratge als equips de bàsquet i Maria Gutiérrez va presentar ‘Epilepsy, the sacred disease’. Per la seva banda, per l’INS Sa Palomera van intervenir Ivan Endrino, amb l’estudi matemàtic i programació de la màquina Enigma, i Raquel Ortega amb un treball en francès sobre què pot aportar en gent de totes les edats la pràctica del patinatge artístic.

2a Part :

Alumne/aTítol del treball Tutor/aCentreLocalitat
Laia Rodríguez‘No te la juguis!’ L’alcohol i l’alcoholismeJordi GibertCol·legi Immaculada C.Lloret
Abril CaballoEl lideratge als equips de bàsquetJordi RodríguezINS SerrallargaBlanes
Maria GutiérrezEpilepsy, the sacred diseaseViolant GarrigaINS SerrallargaBlanes
Maria VictoriaEls arbres dels carrers i places de Blanes (*)Carles FiguerasINS S’AgullaBlanes
Martina GuiraoFeminisme a les aules (*)Sílvia FarrésINS S’AgullaBlanes
Ivan EndrinoEstudi matemàtic i programació de la màquina EnigmaIvan FernándezINS Sa PalomeraBlanes
Raquel OrtegaSide Way: du zero au toe loop. Étude des apports du patinatge artístiques à travers d’una proposition didactiqueIsabel Coll i Eva PradesINS Sa PalomeraBlanes

(*) Els dos treballs que no van poder ser presentats perquè les seves autores estan confinades

1a Part :

Alumne/aTítol del treball Tutor/aCentreLocalitat
Nerea RecheL’acné i la cosmètica natural. Síntesi d’una cremaPasqual Vidal i Gemma PapellINS VidreresVidreres
Pol VilaCreació d’una botiga online. La botiga online perfecta per a qualsevol otakuMònica Mascrot i Laura FructuosoINS VidreresVidreres
Isabel GómezPesca Fantasma a Tossa: un exemple local d’un problema globalPurificación OrtíINS TossaTossa
María Paula LópezEpidèmia okupa: veritat o mite ?Òscar SoléINS RocagrossaLloret
Nerea MéndezEscoles Rainbow i famílies LGTBIÒscar SoléINS RocagrossaLloret
Ona BassàProcés creatiu en el disseny de modaRosa OliverasINS Ramon Coll i RodésLloret
Àlex ChacónCom atrapar un assassí en sèrie?Carla CanalsINS Ramon Coll i RodésLloret
Leire VianoLa censura als mitjans de comunicació. Com s’informa en temps de crisi?Xavier MirCol·legi
Immaculada C.
LloretData de realització: 04/17/2021 | Data de la darrera actualització: 04/17/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300