Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Darrers preparatius pel ‘34è Concurs de Murals de Sant Jordi’ de Blanes amb la recollida dels dibuixos


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/18/2021 07:57:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MuralsSantJordi21Darrers preparatius pel ‘34è Concurs de Murals de Sant Jordi’ de Blanes amb la recollida dels dibuixos

Les creacions dels alumnes de totes les escoles públiques i concertades que hi participen formaran part d’una exposició que s’inaugurarà el proper divendres 23 d’abril

L’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes ja està ultimant aquests dies els darrers preparatius pel ‘34è Concurs de Murals de Sant Jordi 2021’, ‘2a Edició Confinada’. Després que el passat 7 d’abril va repartir als centres escolars d’arreu del municipi els plafons on havien de realitzar les seves creacions, a finals de la setmana passada van passar a recollir-los.


Personal del Departament de Cultura i Festes recollint els plafons
als diferents centres escolars
Participen totes les escoles de Blanes, un total de 10, tant les públiques com les concertades, així com l’Escola d’Educació Especial Ventijol. Abans de les vacances de Setmana Santa van confirmar la seva participació, per això tot just el primer dia lectiu, un cop acabats els dies de festa, ja se’ls va repartir els suports on havien de realitzar les seves creacions.

34è Concurs de Murals de Sant Jordi 2021 adaptat de nou als temps COVID

Actualment tots els plafons ja estan a Casa Saladrigas. Tots llevat dels que encara no ha estat possible recollir perquè els seus autors i autores estan confinats. Les seves creacions s’incorporaran a l’exposició que es muntarà a Casa Saladrigas quan sigui possible enllestir-los, un cop finalitzat el confinament.


Plafons amb els dibuixos a Casa Saladrigas
En cada cartró ploma que es van repartir i recollir a les escoles han realitzat les seves respectives creacions grups d’entre 4 i 6 alumnes com a màxim cadascun. I és que enguany el tradicional i popular ‘Concurs de Murals de Sant Jordi’, que aquest 2021 arriba a la seva 34a edició, ha variat les regles del joc per adaptar-se a les mesures sanitàries COVID.

Enlloc d’aplegar-se tots i totes al Passeig de la Mestrança com era tradicional, el concurs ha anat a tots els centres educatius repartint-los els plafons que formaran part d’una exposició. El concurs, igual que la idea original, es divideix en dues categories: la ‘A’, pel cicle mitjà d’educació primària (3er i 4rt), i la ‘B’ pel cicle superior d’educació primària (5è i 6è).


L’exposició s’inaugurarà el proper divendres 23 d’abril, justament coincidint amb la Diada de Sant Jordi, i es podrà visitar a Casa Saladrigas durant tot un mes, és a dir: fins al 23 de maig. S’hi exposaran tots i cadascun dels treballs participants, d’entre els qual es triaran els guanyadors. La proclamació del veredicte del concurs tindrà lloc en una data encara per definir, un cop hagi passat la Diada de Sant Jordi.

El popular certamen és el segon any consecutiu que s’ha de considerar amb l’apel·latiu d’Edició Confinada, però almenys ha aconseguit un plus de compartir l’experiència amb els companys de les respectives aules, respectant sempre els grups bombolla. L’any passat el Departament de Cultura i Festes va organitzar la ‘1a Edició Confinada’ demanant que els participants pengessin les seves creacions a Instagram, però en aquesta nova edició li han conferit un atractiu afegit respecte al 2020.

Data de realització: 04/18/2021 | Data de la darrera actualització: 04/18/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300