Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Alumnes de diversos centres de Blanes culminen l’enjardinament de la nova rotonda de Ca la Guidó


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/20/2021 01:18:09 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Alumnes de diversos centres de Blanes culminen l’enjardinament de la nova rotonda de Ca la Guidó

Aquest dimarts s’han encarregat de fer la plantació al giratori, en un projecte realitzat amb el suport del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament

Realment la frase feta que els nens i nenes d’avui són el futur de demà ha quedat en aquesta ocasió en una reconfortant promesa de futur mediambiental a través d’un projecte que ha culminat aquest dimarts a Blanes després de tres anys. Es tracta d’un grup de 40 alumnes de l’Escola Mossèn Joan Batlle, al barri de Ca la Guidó, que al 2019 van treballar en un projecte sobre la contaminació atmosfèrica al seu veïnat que incloïa diverses propostes, entre elles l’enjardinament de la rotonda que hi ha en aquesta zona per reduir el CO2.


Alumnes, professorat i la tinenta d'alcalde de Medi Ambient,
Marina Vall·llosada, poc abans de començar la plantació a la rotonda
Aquest matí de dimarts els i les escolars han coronat la seva idea encarregant-se de fer la plantació dels elements que formen part del projecte d’enjardinament dissenyat per aquesta rotonda. Un element de regulació de trànsit que, tanmateix, també va significar en el seu moment haver aconseguit una reivindicació llargament treballada i demanada tant pels veïns de Ca la Guidó-Mas Carolet com per l’Ajuntament de Blanes.


Ho han fet com actuals alumnes dels tres instituts d’ensenyament secundari de la vila: Sa Palomera, Serrallarga i S’Agulla, que també han col·laborat en l’experiència d’avui al matí. Això és perquè, inicialment, quan van encetar el projecte estudiaven cinquè de primària a l’Escola Mossèn Joan Batlle, però ara han seguit el currículum acadèmic necessàriament en d’altres centres dels seus nous estudis.

Enjardinament de la Rotonda de Ca la Guidó

Els 40 nois i noies autors del projecte han anat passant per la rotonda en torns de 10, comptant amb el suport de la Policia Local de Blanes, que ha anat tallant el trànsit perquè els escolars accedissin a la rotonda amb seguretat. Els ha acompanyat la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada, qui ha felicitat els nois i noies i als responsables educatius per haver posat en marxa aquesta iniciativa. Una acció que avui també ha comptat amb l’ajuda de l’empresa que s’encarrega del manteniment dels jardins públics: la Fundació Privada Aspronis.


El projecte de col·laboració entre l’Escola Mossèn Joan Batlle i el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes es remunta a fa tres anys, quan s’estaven fent les obres de construcció del giratori d’accés a Ca la Guidó. On avui dia hi ha la rotonda, l’any 2018 hi havia un parterre amb un arbre i diverses espècies arbustives, de les quals només es va poder seguir comptant amb el seu element central: l’arbre.

A finals de març del 2019, l’Escola Mossèn Joan Batlle de Ca la Guidó va presentar un treball d’investigació sobre contaminació atmosfèrica al seu barri, que incloïa diverses propostes de millora. Una d’elles era que s’enjardinés el nou giratori. Per aquest motiu des del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes es va convidar a l’escola perquè participés en el disseny del nou enjardinament.


A partir d’aquí, van haver mesos de treball per simplificar la proposta inicial i adaptar-la a la realitat, un procés on també va intervenir l’empresa contractada pel manteniment de la jardineria pública a Blanes: la Fundació Privada Aspronis. La proposta va culminar a finals de curs de l’any passat, i l’octubre del 2020 va concloure el projecte, així com la comptabilització del pressupost d’execució, que finalment ha pujat a 7.675’07 €.


La Policia Local de Blanes ha vetllat per la seguretat dels i les alumnes
Un altre factor que s’ha hagut de tenir en compte és que, al estar situada al mig de la Carretera GI-600 –la Carretera de Blanes a Tordera-, l’Ajuntament de Blanes ha hagut de demanar autorització als Serveis Territorials de Carreters de Girona del Departament de Territori i Sostenibilitat. La petició es va formular a finals de l’any passat, i l’autorització final s’ha rebut a Blanes fa dos mesos, al febrer de 2021.
Data de realització: 04/20/2021 | Data de la darrera actualització: 04/20/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300