Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Protecció Civil i Policia Local Blanes, Salvament Marítim i el SEM intervenen en el rescat d’una embarcació


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/20/2021 08:36:51 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Protecció Civil i Policia Local Blanes, Salvament Marítim i el SEM intervenen en el rescat d’una embarcació

Un vaixell tripulat per un súbdit francès va patir problemes a l’alçada de Sa Forcanera, i va ser remolcat fins al port esportiu de Blanes, on ha fet nit el patró

A primera hora de la tarda d’aquest passat dilluns va culminar a Blanes l’operatiu de rescat organitzat per donar socors al patró d’una embarcació que va tenir problemes quan navegava davant el litoral blanenc. A les quatre de la tarda l’embarcació Salvamar de Salvament Marítim va entrar per la bocana que dóna a la zona portuària de Blanes remolcant darrera seu el vaixell accidentat.


L'embarcació de Salvament Marítim remolcant l'embarcació rescatada
Els fets s’havien desencadenat quan l’embarcació, tripulada per un súbdit francès, va patir problemes elèctrics a l’alçada de Sa Forcanera, al nord del municipi blanenc. Per alertar de la seva situació, al no poder disposar de fluid elèctric, el patró va disparar diverses bengales que van ser vistes tant per altres embarcacions com per gent que estava a la costa en aquell moment.


Immediatament es va donar avís i es va activar el protocol, participant en l’operatiu efectius de la Policia Local, Protecció Civil i Salvament Marítim, que va enviar fins a Blanes l’embarcació Salvamar perquè remolqués el vaixell avariat. Per la seva banda, una altra embarcació es va encarregar d’aproximar al patró fins a la costa, on l’esperava una ambulància del SEM de manera preventiva, tot i que no va ser menester que actués.


El patró del vaixell avariat ha fet nit en un establiment d’allotjament a Blanes, i aquest dimarts estava previst que continués el seu viatge estroncat ahir. Segons va comunicar als cossos d’emergència, el seu trajecte l’havia de dur fins a Barcelona, i de moment es desconeix si el podrà seguir amb el seu vaixell ja reparat, haurà d’esperar un temps més, o bé optarà per un altre mitjà de transport per arribar a la capital comtal.


Data de realització: 04/20/2021 | Data de la darrera actualització: 04/20/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300