Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de participació en la Campanya de Donació de Sang a l’Institut Sa Palomera de Blanes organitzada amb els alumnes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/24/2021 08:13:27 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de participació en la Campanya de Donació de Sang a l’Institut Sa Palomera de Blanes organitzada amb els alumnes

Van acudir-hi 103 persones i es van fer 80 donacions, entre elles de 33 persones que ho van fer per primera vegada, així com 3 inscripcions al Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO

Una vegada més, Blanes ha tornat a demostrar que és una de les ciutats que compta amb més implicats i implicades a l’hora de col·laborar en les campanyes de Donació de Sang. En aquesta ocasió es tractava d’una de caràcter extraordinari, al marge de les ordinàries que s’organitzen cada tres mesos al llarg de dos dies en aquest municipi.


Alumnes de Servei Comunitari de l'INS Sa Palomera en la
jornada de la Campanya de Donació de Sang
L’Institut Sa Palomera ha allotjat aquesta setmana una Campanya de Donació de Sang on el motor organitzatiu local que ha col·laborat en l’organització han estat els i les alumnes de quart d’ESO d’aquest centre educatiu. Són els nois i noies que han realitzat el Servei Comunitari en el projecte ‘Aprèn, Participa i Dóna’, del Banc de Sang i Teixits de Girona, i ha estat la quarta vegada que s’ha organitzat.

Èxit de Participació, amb 103 persones

La jornada va tenir lloc al gimnàs del centre dimarts passat al llarg de tot el dia: al matí d’11 a 14 h i a la tarda de 15 a 20 h. Durant aquest espai de temps, van participar un total de 103 persones, una xifra que des del Banc de Sang i Teixits de Girona s’ha valorat com de molt positiva, agraint en especial la implicació dels i les joves, així com de l’Institut Sa Palomera per la seva implicació.


Del total de 103 persones, 80 van donar sang, i 23 van ser oferiments però finalment no van poder efectuar-la al ser descartades per diversos motius. D’altra banda, també van haver 3 inscripcions al REDMO, el Registre de Donants de Medul·la Òssia, creat l’any 1991 per la Fundació Josep Carreras. El seu objectiu és aconseguir que tots els pacients amb leucèmia o altres malalties de la sang que necessiten un trasplantament de medul·la òssia per a la seva curació, però a qui els manca un donant familiar compatible, puguin accedir-hi igualment mitjançant una donació procedent d’un donant voluntari no emparentat.


Una altra xifra que s’ha valorat de manera molt positiva ha estat que, del total de 80 donacions de sang i plasma efectuades, 33 persones ho van fer per primera vegada, de manera que a partir d’ara passaran a formar part del registre de donants. Cada vegada que es convoqui una Campanya de Donació de Sang se’ls informarà per si volen participar-hi de nou de manera voluntària.

Servei Comunitari a l’Institut Sa Palomera

El Servei Comunitari està adreçat als alumnes d’ESO de l’Institut Sa Palomera, i pretén garantir que els estudiants protagonitzin accions de compromís cívic i posin en joc els seus coneixements i capacitats en aquest àmbit. Compta amb una duració de 20 hores, de les quals 10 hores es fan al centre i 10 en una escola, entitat, associació o en una ONG fora de l’horari escolar.


Els i les alumnes escullen el projecte on volen col·laborar i la qualificació acadèmica, a efectes d’avaluació, recau en les matèries implicades en el servei que hagi realitzat. Van ser aquests i aquestes joves els qui dimarts passat s’encarregaven de rebre els i les donants a la seva arribada, els lliuraven un obsequi d’agraïment, i els informaven dels passos a seguir.


La campanya de donació de sang del 20 d’abril l’ha organitzat el Banc de Sang i Teixits de Girona amb la col·laboració dels Alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Sa Palomera, el propi centre educatiu, i el suport del Departament de Salut de la Generalitat.
Data de realització: 04/24/2021 | Data de la darrera actualització: 04/24/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300