Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Mercat Setmanal de Blanes ampliarà dilluns el nombre de parades fins al 100% al Passeig de Mar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/01/2021 12:43:59 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MERCAT 2a MA PLANTERAEl Mercat Setmanal de Blanes ampliarà dilluns el nombre de parades fins al 100% al Passeig de Mar

S’acotarà tot l’espai amb tanques i hi haurà 9 controladors d’accessos. Des de l’octubre els marxants muntaven al 50% al no voler acceptar les dues opcions proposades pel consistori

El proper 3 de maig el Mercat Setmanal dels Teixits que s’instal·la a Blanes cada dilluns ampliarà el nombre de parades fins al 100% sense moure’s del Passeig de Mar. El passat mes d’octubre l’Ajuntament ja va donar conformitat a la petició dels propis paradistes de muntar el 50% dels llocs en setmanes alternades.


Mercat dels Teixits Setmanal de Blanes
L’augment del nombre de parades fins al 100% es podrà fer a partir del proper dilluns després que s’implementaran tot un seguit de mesures de seguretat i protecció per evitar la generació de riscos de propagació de la COVID-19. Hi ha diversos aspectes, com per exemple que tot l’espai que ocupen estarà dividit en tres grans sectors per poder controlar millor l’aforament permès.

Entrades i sortides al Mercat Setmanal per 9 únics accessos

Cal recordar que el mercat s’instal·la al llarg de tot el Passeig de Mar: des de l’extrem nord, a tocar de la zona portuària, fins a l’extrem sud a tocar de la Plaça Catalunya. Tota la zona es tancarà perimetralment amb tanques i cintes, de manera que l’accés només es podrà fer per nou punts d’entrada i sortida on hi haurà 9 persones que s’encarregaran de controlar que en cap moment se superi el nombre de persones que poden haver-hi.


Els 9 punts es distribuiran de la següent manera: dos d’ells estaran a la zona de la Plaça Catalunya, a tocar del Monument a Lluís Companys i sobre l’entrada a l’aparcament SABA. El tercer punt serà a la cruïlla del Passeig de Mar amb el Carrer Muralla; el quart i cinquè a l’alçada del Carrer Muralla; el sisè a tocar del Banc dels Músics; el setè entre el Carrer Santa Anna i l’antiga bassa dels canons; el vuitè davant la Casa Saladrigas; i el novè al final del passeig, a tocar del port.


El tancament del perímetre es farà amb 180 tanques que es muntaran i desmuntaran cada dilluns. Això suposarà que la zona de pas del Passeig de Mar per accedir a la platja, així com les terrasses dels establiments de restauració hauran de conviure amb aquest encerclament durant les hores de l’activitat. A banda dels 9 controladors d’accessos -que disposaran d’un comptador perquè no se superi l’aforament- hi haurà 2 coordinadors a tot l’espai. En total seran 11 persones clarament identificades, destinades a vetllar pel compliment de les mesures COVID.

Retorn al 100% de parades després de 6 mesos al 50%

Des del passat mes d’octubre, el Mercat Setmanal de Teixits que s’instal·la cada dilluns a Blanes va reduir el 50% de les parades, que venien a Blanes en setmanes alternades, després que així ho van demanar els mateixos paradistes. Abans, i amb l’objectiu que es poguessin mantenir el 100% de les parades, l’Ajuntament els havia proposat dues opcions que van ser finalment rebutjades. Una d’elles era que s’instal·lés a l’esplanada del costat dels antics pavellons, on durant tres setmanes consecutives es va senyalitzar l’espai i es van haver de retirar els vehicles que estaven estacionats.


Malgrat s’havia pactat amb els responsables de les parades que s’hi aniria, finalment van decidir no fer-ho. Tampoc estaven d’acord en retornar al muntatge que es va fer durant el passat mes de juny ampliant l’espai entre les parades per garantir la distància de seguretat, de manera que arribava a tocar del barri d’Els Pins, a l’alçada del Carrer Costa Brava, així com a la Plaça dels Països Catalans.Data de realització: 05/01/2021 | Data de la darrera actualització: 05/01/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300