Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes organitzarÓ aquest mes de maig dues activitats relacionades amb el seu passat indiÓ


CamÝ de tornada


Men˙ principalNoticia publicada a la web el 05/02/2021 12:18:30 PM
ATENCIË: pot incloure informaciˇ no actualitzada !

Blanes organitzarÓ aquest mes de maig dues activitats relacionades amb el seu passat indiÓ

Dimarts vinent s'inaugurarÓ la mostra ‘El Llegat IndiÓ, un passat en com˙ per descobrir’ contextualitzada a Blanes, i el 19 de maig hi haurÓ una conferŔncia sobre ‘Dones Indianes’ a la Sala de Plens

Aquest mes de maig la ciutat on comenša la Costa Brava posarÓ en valor un dels passatges de la seva hist˛ria recent que encara es conserva en l’actualitat, i que va escriure un dels passatges mÚs destacats de la mem˛ria blanenca. Es tracta dels Americanos, que entre finals del segle XVIII i comenšaments del XX van marxar a les col˛nies d’ultramar a fer fortuna. Blanes reivindicarÓ aquestes arrels americanes principalment a travÚs de dues activitats.


Hospital-Asil Sant Jaume - Ruta dels Americanos
La primera d’elles tindrÓ lloc dimarts vinent, 4 de maig, amb la inauguraciˇ de l’exposiciˇ El Llegat IndiÓ, un passat en com˙ per descobrir, que s’allotjarÓ a la Sala Municipal GarcÝa-Tornel, situada al cŔntric Carrer Ample, fins al 30 de maig. La mostra parla de l’empremta que han deixat arreu de diversos municipis de Catalunya, i tambÚ s’ha contextualitzat amb la que encara Ús present a Blanes, que es pot conŔixer millor resseguint la Ruta dels Americanos senyalitzada.


Caves Mont-Ferrant, Ruta dels Americanos
D’altra banda, la segona activitat tindrÓ lloc el dimecres 19 de maig a les 5 de la tarda, amb la conferŔncia sobre les Dones Indianes que s’allotjarÓ a la Sala de Plens. AnirÓ a cÓrrec del divulgador cultural Joan Miquel LlodrÓ, que tambÚ s’ha encarregat dels continguts de la mostra. Tant l’exposiciˇ com la xerrada estan organitzades per l’Ajuntament de Blanes a travÚs de l’Arxiu Municipal, amb el suport i colĚlaboraciˇ de la Xarxa de Municipis Indians de Catalunya.


Data de realitzaciˇ: 05/02/2021 | Data de la darrera actualitzaciˇ: 05/02/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecciˇ de dades | AvÝs Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes TelŔfon: 972 379 300 | Informaciˇ

Inici de la pÓgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | TelŔfon: 972 379 300